2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gönüllü eğitmenler sertifika aldı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin Eğitim İçin El Ele Projesi'ne destek veren 100 gönüllü eğitmen sertifikasını aldı.

Bağbaşı Öğretmenevi'ndeki sertifika törenine Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile gönüllü eğitmenler katıldı.

Proje kapsamında üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğrenimlerine devam eden 100 gönüllü eğitmen, dershaneye gitme imkanı olmayan 600 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık dersi verdi. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Gençlik Meclisi'nin Eğitim İçin El Ele Projesi'yle sosyal sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Türkiye'de birçok meclisin bu projeyi örnek alabileceğini belirten Ertekin, “Bugün, Türkiye'ye örnek olan gençlik meclisinin sosyal projeyi uygulamada nasıl başarılı olduklarını görüyoruz. Gelecek için de ümit vaat ettiğini gördüm. Diğer taraftan valilik, belediye, Mili Eğitim Müdürlüğü'nün de bu projede güzel birlikteliği var." dedi.Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, kent konseyi bünyesinde proje sunulurken uygulanabilir proje olmasına özen gösterilmesi uyarında bulunulduğunu kaydederek, "Bu proje gerçekten çok güzel örnek bir oldu. Proje şu ana kadar gelen çalışmaların içinde en iyisiydi." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gönüllü eğitmenler sertifikalarını aldı.Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle hayata geçirilen projede, 100 gönüllü eğitmen üniversite hazırlık kurslarına katılma imkanı olmayan 600 öğrenciye 3 ay süresince kurs verdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 09:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?