2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gönüllü kadın zabıtalar işbaşında

GÖNÜLLÜ KADIN ZABITALAR İŞBAŞINDA

Denizli Belediyesi'nde görevli gönüllü kadın zabıtalar yeni eğitim öğretim yılında okul kantinlerini sıkı bir denetimden geçirmeye hazırlanıyor.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak kamusal alanda görev yapan gönüllü kadın zabıtalar bir toplantı yaparak yeni dönem için çalışma planı yaptı. Toplantıda önemli kararlar alan gönüllü kadın zabıtalar, okul kantinlerine baskınlar yaparak denetimler gerçekleştirecek. Toplantıya ilişkin görüşlerini aktaran Gönüllü Kadın Zabıtalar Grup Başkanı Fatma Kılınç, yeni eğitim öğretim yılında da okul kantinlerini sıkı bir denetimden geçireceklerini söyledi. Gıda satışı ve üretimi yapan tüm işletmeleri denetleme yetkisine sahip olan Gönüllü Kadın Zabıtalar Grubunun özellikle okul kantinlerine baskınlar yaparak denetimler gerçekleştireceğini belirten Kılınç, "Gönüllü zabıtalar 6 yıldır var. Gönüllülük esasına göre çalışıyorlar. Genellikle sürdürülebilir projeleri esas alıp çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl en önemli projemiz ilköğretim okullarının kantinlerini denetlemekti. 'Çocuklar geleceğimizdir sağlıklı ve temiz besleyelim' sloganıyla 68 ilköğretim okulunun kantinini denetledik. Denetimlerimizde oluşturduğumuz raporlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildireceğiz. Bu senede aynı denetimlere devam edeceğiz. Velilerimizde bu denetimlerden çok memnun kaldı" dedi.

Velilerden, çocuklarının nerelerden gıda alışverişinde bulunduklarını kontrol etmelerini isteyen Kılınç, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı ve temiz beslenme hakkına sahip olduklarını biliyoruz. Bu nedenle en büyük görev anne ve babalara düşüyor. Veliler çocuklarının ne yiyip ve içtiklerini, okullarda hangi besinlerle beslendiğini muhakkak bilmelidir. Bu besinlerin sağlıklı olup olmadığını içeriğinin ne olduğunu araştırmalıdır. herhangi uygunsuz bir olumsuzluk sezdiklerinde okul idaresine veya Gönüllü Zabıtalara bildirmelidir" diye konuştu.

GÖNÜLLÜ KADIN ZABITALAR İŞBAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 17:32:03
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?