7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Gözbağı operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı

Denizli'de, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ileri sürülen aralarında bir polisin de olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nin bilgisi dahilinde 6 aydır sürdürülen projeli operasyonda gasp, zorla senet imzalatma, adam kaçırma, dolandırıcılık ve şantaj suretiyle para temin etme olaylarına karışan biri polis 7 kişi yakalandı.

Şahısların N.K. isimli bayanı kullanarak tespit ettikleri iş adamlarını tuzağa düşürmek suretiyle Denizli'ye getirdikleri, bayanla buluşturduktan sonra zorla alıkoydukları, daha sonra müştekilerin gözünü bağlayıp ellerini kelepçeledikten sonra şantajla para istedikleri ileri sürüldü. Şahısların parayı aldıktan sonra iş adamlarını serbest bırakıp ortadan kayboldukları ileri sürüldü. İhbar üzerine harekete geçen polisler, şahısların son olaylarında müşteki ile irtibata geçerek suçüstü yaptı. Gözaltına alınan N.K. isimli kadının A.Y. isimli şahıstan 5 aylık hamile olduğu ileri sürüldü. Sorgulamaları tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Operasyonda ikisi ruhsatsız 3 tabanca, bu tabancalara ait fişekler, polis kelepçesi, gasp edilen 40 bin YTL ve diğer suç aletleri ele geçirildi. Öte yandan, bir ihbarı değerlendiren polis, alacak verecek konusuyla ilgili 4 şüphelinin çek senet ile ilgili 2 kişiyi tehdit ettiklerinin öğrenilmesi üzerine operasyon yaptı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Polisin, bir akaryakıt istasyonunda çaycı, pompacı gibi kılıklara girerek yaptığı operasyonda, seri numaraları tespit edilmiş paraları alırken şahıslar yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yakalanan kişilerin uzun süredir takip altında olduklarını belirterek "Bunların çek senet tahsilatı, adam kaçırma, şantaj gibi yasa dışı işleri yaptıkları elimizdeki bilgilerle somutlaştı. Yaptığımız operasyonla şahısları suç aletleriyle birlikte ele geçirdik. Bu şahıslar, çeşitli bahanelerle vatandaşlara şantaj yapıp onlardan maddi menfaat temin etmişlerdir. Grupların ortak noktaları budur. Bunlar ayrı ayrı gruplar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 16:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?