2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gözyaşları sel oldu

KAZADA ÖLEN ORMANCI İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Denizli'de, anız yangınını söndürmek için yola çıkan orman bölge müdürlüğüne ait arazözle 15 metrelik uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybeden evli ve iki çocuk babası 28 yaşındaki arazöz sürücüsü Halil İbrahim Çokgezer için Çamlık Mesireliği içinde bulunan tesiste cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, ormancılar ve görevliler katıldı. Yakınlarının ve mesai arkadaşlarının uzun süre ağladığı gözlendi. Cenaze namazını kıldıran imam daha sonra Kur'an-ı Kerim okudu.

Ormancıların çıkan orman yangınlarını bir an önce söndürmek için güle oynaya yangına gittiklerini ifade eden Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, "Bu güne kadar çıkan her yangına ekiplerimiz hızla müdahale etti. Canla başla çalıştılar. Çıkan orman yangınlarını büyümeden söndürmek, doğal hayatı korumak için yaralananlar yananlar oldu. İlk kez bir arkadaşımızı şehit verdik. Kendisi çok tecrübeli bir personelimizdi. Onun ailesi artık bizim ailemiz devletimizin ailesidir. Şehidimizin gözü arkada kalmayacak" dedi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise çıkan orman yangınlarının büyümeden söndürülmesinin çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Orman teşkilatımız bunun için gerekli tüm teknolojik cihaz ve aletleri temin ediyor. Ancak istemediğimiz üzücü kazalar da olabiliyor. Ormanların korunması, doğal hayatın korunması için arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Orman yangınına giderken yaşamını yitiren arkadaşımız doğuda güneydoğuda terörle mücadele ederken yaşamını yitiren ve şehitlik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz gibi o kutsal mertebeye yükselmiştir. Kederli ailesine ve orman teşkilatına baş sağlığı diliyorum."

Konuşmaların ardından Halil İbrahim Çokgezer'in cenazesi toprağa verilmek üzere Tavas ilçesine bağlı Baharlar kasabasına gönderildi.

KAZADA ÖLEN ORMANCI İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU
KAZADA ÖLEN ORMANCI İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU
KAZADA ÖLEN ORMANCI İÇİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 15:04:03
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 17:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?