7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Gözyaşlarını tutamadılar

Denizli'de Türk Ocakları tarafından düzenlenen 'Ermenilerin Hocalı Katliamı' konulu konferansta, katliamının görüntülerini izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Türk Ocakları Denizli Şubesi tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen konferansa çok sayıda davetli katıldı. Konferansa Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Kılıç ve Doç. Dr. Yusuf Ziya Bildirici konuşmacı olarak katıldı. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının asıldığı konferans, saygı duruşunda bulunulup, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Konferans öncesi Hocalı Katliamı'nın görüntüleri sinevizyon ile davetlilere izletildi. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden katliama maruz kalarak hayatını kaybeden Azeriler'in görüntülerini izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Bazı izleyiciler gözyaşlarını silerken, bazıları da katliamın görüntülerini izlemeye dayanamayıp, başını yere eğdi.

Doç. Dr. Yusuf Kılıç, Ermeniler'in yaptığı katliama dünyanın kulaklarını tıkadığı ve gözlerini de kapattığını belirterek, "Katliamın olmasından önceki zamanlarda yani 1990'lı yılların başından itibaren bölgede bulunan Ruslar, bölgedeki tüm insanları silahsızlandırmak adına kendi meclislerinde bir kanun çıkararak, taraflı davranıp, bölgedeki Azeri kardeşlerimizin ellerindeki çakıları bile toplamışlardır. Böylece, Azeri milletini silahsızlandıran Ruslar, aradan 2 yıl geçmeden bölgedeki Ermeni eylemcilere destek verip, bizzat Rusların 366. Alayı da bu tür eylemlere katılarak bölgedeki Azeriler üzerine insan vicdanının kabul etmeyeceği, hakaretler ve katliamlarda bulunmuştur" dedi.

Hocalı beldesi'nde resmi kayıtlara göre, genç kadın, erkek, çoluk, çocuk toplam 613 kişinin katledildiğini belirten Kılıç, "Bunun yanında bin'in üzerinde insan esir alınmıştır. Esirlerin bir kısmı bir süre sonra serbest bırakıldı ancak 150'sinden hala haber alınamıyor. Kayıp durumdalar." dedi.

Doç. Dr. Yusuf Ziya Bildirici de konferansta, Ermeni tarihi ile ilgili bilgiler verdi.


 

...
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2012 Pazar 21:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?