3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Grevsiz sendikaya hayır!

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI BALKONA 'GREVSİZ SENDİKAYA HAYIR' PANKARTI ASTI

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), balkona 'Grevsiz Sendikaya Hayır' pankartı astı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Denizli şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişiklik paketine 'evet' demek için Denizli'ye geldiğini belirten Yüksel Adıbelli, "Biz de Eğitim-İş olarak bugün bütün şubelerimizde hayır pankartı asıyoruz. Sayın Başbakan diyor ki, 'Daha ne istiyorsunuz? Toplu görüşmeyi, toplu sözleşmeye çevirdik' Sayın Başbakan grevsiz sendikayı ne yapacaksınız? Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçtik ancak toplu sözleşmenin sonucu

yargıya gidemiyoruz. Atanan Uzlaşma Kurulu'ndaki arkadaşlar, mali ve sosyal hakları vermiyorum, fazla mesaisini ödemiyorum, öğretmenlerin ek ders ücretlerini ödemiyorum derse, biz yargıya gidemiyoruz" dedi.

Adıbelli, 12 Eylül'de, 12 Eylül ürünü 12 Eylülcülere Eğitim-İş ve Birleşik Kamu İş olarak "hayır" diyeceklerini söyledi.

Yüksel Adıbelli, Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken'i de yazdığı bir yazıdan dolayı eleştirdi. Düzenlenen basın toplantısının ardından bazı siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla sendika binası balkonuna 'Grevsiz Sendikaya Hayır' pankartı asıldı.

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI BALKONA 'GREVSİZ SENDİKAYA HAYIR' PANKARTI ASTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 14:25:00
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 18:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?