2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gribe karşı bedava meyve dağıttılar

DENİZLİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI 5,5 TON MEYVE VE MEYVE SUYU DAĞITILDI

Denizli'de domuz gribine karşı vatandaşlara 4 ton meyve suyu ve 1,5 ton meyve dağıtıldı.

Her geçen gün etkisini arttıran domuz gribine karşı vücudun daha dirençli olma yollarının başında taze meyve ve sebze tüketiminin gelmesi sebebiyle Denizli'de vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) tarafından kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde DTO binası önünde kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz olarak 4 ton taze sıkılmış meyve suyu ve 1,5 ton meyve dağıtıldı. Vatandaşlar ücretsiz meyve suyu ve meyve dağıtım kampanyasına büyük ilgi gösterdi. Önce taze sıkılan meyve suyundan içen vatandaşlar daha sonra kurulan stantlarda domates, biber, ayva, portakal, mandalina gibi taze meyve ve sebzelerden aldılar. Herkesin alabilmesi için ürünlerden birer tane alınması istenirken bazı vatandaşların poşet poşet aldıkları dikkat çekti.

DTO Başkanı Necdet Özer, oda olarak daha önce de kuş gribi sebebiyle vatandaşlara beyaz et tüketilmesi yönünde kampanya düzenlediklerini belirterek, "Günümüzde H1N1 diye adlandırılan ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen grip hastalığına karşı vatandaşların daha dinç ve daha sağlıklı olması için C vitamini almaları gerektiğini anlatmak istedik. Ayrıca GDO'lu ürünlerin gündemde olduğu bugünlerde, Denizli'de satılan ve üretilen ürünlerin hepsinin denetim altında olduğunu, ürünlerin içinde herhangi

bir sakınca olmadığını ve vatandaşların gönül rahatlığıyla bunları tüketebileceğini kanıtlamak için böyle bir organizasyon düzenlendi. Ben emeği geçenleri kutluyorum. Bu yapılanlar Denizli'deki vatandaşları bilinçlendirecektir. Özellikle Kurban Bayramı öncesi tüketimler ve bayramdaki ikramlar çok önemli" dedi.

Çocukların gazlı içecekler yerine doğal ürünlerden yapılmış içecekleri tüketmeye teşvik edilmeleri gerektiğini belirten Necdet Özer, "Çocuklar gazlı içecekler yerine meyve suyu tüketmeli" dedi. DEMESKO Başkanı Halil Öztürk ise kampanya çerçevesinde 4 ton meyve suyu ve 1,5 ton meyve dağıtıldığını belirterek, "Buradaki amacımız insanlara meyve tüketimi alışkanlığı kazandırmak. İnsanlar boyalı ve genetiği değiştirilmiş ürünler tüketmektense doğal ve naturel ürünler tüketmeli. Bu konuda vatandaşlarımızda bir

eksiklik olduğunu farkettik. Çocuklarımızı okula gönderirken beslenme çantasında bir elma bulundurmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Dağıtılan ücretsiz meyvelerden alan vatandaşlar, bayram öncesi düzenlenen kampanyanın çok önemli olduğunu belirterek, "Yaşanan kriz sebebiyle zaten fazla meyve sebze alamıyorduk. Bayram öncesi iyi oldu" dediler.

DENİZLİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI 5,5 TON MEYVE VE MEYVE SUYU DAĞITILDI
DENİZLİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI 5,5 TON MEYVE VE MEYVE SUYU DAĞITILDI
DENİZLİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI 5,5 TON MEYVE VE MEYVE SUYU DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:04:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 15:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?