2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Grip olduysanız antibiyotik kullanmayın

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Canural, çocuklarda gribal enfeksiyonların en fazla mevsim geçişlerinde görüldüğünü söyledi.

Mevsim geçişleri döneminde dikkatli olunması gerektiğini belirten Ramazan Canural, çocuklarda ortaya çıkan şikayetlerin 2-3 haftaya kadar uzayabileceğini söyledi. Gribal enfeksiyonların mevsim geçişlerinde ısı farklarının çok olmasından kaynaklandığını ifade eden Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Canural, "Burun tıkanıklığı, kuruma, önce şeffaf sonra yeşilimsi hale gelen burun akıntısı, hafif ateş, halsizlik, kırgınlık, iştahsızlık, yorgunluk, eklem, kas ağrıları ve balgamlı öksürük gribal enfeksiyonların tipik belirtileridir" dedi.


Viral bir hastalık olmasından dolayı gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmanın bir faydası olmadığını anlatan Uzman Dr. Ramazan Canural, tedavinin şikayetlere göre yapılabileceğini söyledi. Bu durumlarda ateş düşürücü, ağrı kesiciler, vitamin takviyesi, buhar banyoları ve dinlenmenin önerildiğini anlatan Canural, şöyle konuştu: "Ateşin yüksek seyretmesi ve koyu burun akıntılarında şikayetler uzun sürerse antibiyotik kullanmak gerekebiliyor. Bunun dışında temel tedavi vücut direncini yüksek tutmaktan geçiyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?