2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gürültü kirliliğine geçit yok

Denizli Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı Vali Yavuz Erkmen'in başkanlığında yapıldı.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, vali yardımcıları Mehmet Çapraz ve Kemal Özgün, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, daire müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda, evresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliği hükümleri gereğince, Denizli'de gürültü kirliliğine neden olan faaliyetler görüşüldü. Vali Yavuz Erkmen, çeşitli toplantılarda ve gözlemlerde gürültü kirliliğinin Denizli'de yaşandığının tespit edildiğini, sokakta düğün yapıldığında sesin yüksek miktarda açıldığını ve komşuların rahatsız olduğunu söyledi.

Akşam ve gece saatlerinde valilik, emniyet ve jandarmaya şikayet telefonlarının geldiğini ifade eden Vali Erkmen, mevlid ya da başka törenlerde de ses cihazının açıldığını, asker uğurlamasında araçlardan aşırı şekilde çalınan kornaların ve bazı taşkınlıkların gürültüye neden olduğunu söyleyerek, "Kamuoyunda bu konuda bir hassasiyet var. Bu konunun değerlendirilip düzeltilmesi, disiplin edilmesi konusunda bir beklenti var. Kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi gerekiyor" dedi.

2007 yılında Mahalli Çevre Kurulu'nca alınan karar ile saat 23.00'den sonra düğün ve benzeri törenlere izin verilmeyeceğinin belirtildiğini ancak bazen riayet edilmediğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen, "Bu konuyu disiplin altına almamız gerekiyor. Onun için bir taraftan bilinçlendirme, bir taraftan da kontrol altına alma anlamında bazı konuları görüşerek ortak bir karar alıp, alınan kararı uygulamak istiyoruz" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, saat 23.00'e kadar dışarıya ses veren cihazların belli seviye ile sınırlandırılmasını, sonra da, tören yapan kişilerin kendi içlerinde saat 24.00'a kadar törenlerini dışarıyı rahatsız etmeyecek şekilde yapabileceğini, bu kararın broşür ile düğün yapmak isteyen vatandaşların karakollara izin almaya gittiğinde verilmesinin uygun olacağını söyledi. Toplantıda Denizli Müftülüğü'nün de Cuma namazlarında vatandaşların gürültü konusunda bilinçlendirmesi kararlaştırıldı. Toplantıda gürültü kirliliğine karşı alınan kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 18:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?