2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Güvenlik görevlisinden örnek davranış

Denizli'de, bir alış veriş merkezinin güvenlik amiri, bir müşterinin unuttuğu içinde yaklaşık 10 bin YTL bulunan çantayı sahibine teslim etti. 

Olay, Denizli'de Teras Park Alışveriş Merkezi'nde geçen gün meydana geldi. 30 yaşındaki güvenlik amiri Serdar Öcal, kafeterya bölümünde bir çanta buldu. Çantayı alarak muhafaza eden Öcal, çantanın sahibini tesbit etmek için çantayı açtı. Çantanın içinde yüklü miktarda para olduğunu gören Serdar Öcal, içinde kredi kartları ve kartvizitlerin bulunduğu çantanın sahibini tespit etti. Çantanın Sedat Şakar isimli şahsa ait olduğunu belirleyen Serdar Öcal, içinde 5 bin 400 YTL, 4 bin 160 Dolar, kredi kartları ve kimliklerin bulunduğu çantayı sahibine teslim etti. Özel güvenlik şirketi yetkilileri, Serdar Öcal'a dürüstlüğü sebebiyle bir maaş ikramiye verdi. Daha önce defalarca yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulduğunu ve sahiplerini bularak teslim ettiğini söyleyen Serdar Öcal, "Güvenlik görevlisi olmam ve kişiliğim açısından ben olması gerekeni yaptım. Daha önce bu tür olaylarla karşılaşmıştım. Bizim işimiz zaten bu. Benim yerimde başka bir arkadaşım olsa o da aynısını yapardı" dedi. 

Güvenlik Şirketi Müdürü emekli polis Durmuş Ali Türemen ise, personellerini örnek davranışından dolayı tebrik ederek bir maaş parayla ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman ekren IP: 88.251.202.xxx Tarih : 5.06.2008 10:28:01

Helal olsun be bu devirde bölelerini bulmak zor.