2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hain saldırıya tepki yağıyor

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde, Aktütün Karakolu'na düzenlenen 15 askerin şehit olduğu saldırının ardından Denizli'de siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki yağdı.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Mehmetçiğin hainleri döktükleri kanda boğacaklarını söyleyerek, "Huzurla geçirmiş olduğumuz bir bayramın akabinde yine bir şehit haberiyle yüreğimize ateş düştü. Hakkari Şemdinli Aktütün karakolunda 15 Mehmetçiğimiz şehit düştü. Şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda kurduğumuz cumhuriyetimizi hazmedemeyen dış güçler ve onların hain maşaları şunu unutmasınlar ki, asla emellerine ulaşamayacaklar. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna her ferdi gözünü kırpmadan şehadete hazır vatan evlatları varken hainler bu milleti parçalayamayacaklar ve kazdıkları kuyuya kendileri düşeceklerdir" dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Salih Erdoğan, Selma Kavaf ve Mehmet Yüksel de Hakkari Şemdinli Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıyı yayınladıkları ortak mesajla kınadı. Ak Parti Denizli Milletvekilleri, bu olayın kanlı terör örgütünün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurguladılar. Her ne pahasına olursa olsun ülkeyi bölmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirten Ak Parti Denizli Milletvekilleri benzer her olayın hainlerin arzu ettikleri gibi ülkeyi bölmekten ziyade toplumun tüm kesimlerini birbirine sıkı sıkı kenetlediğine işaret ettiler.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur da hain saldırıyı nefretle kınadığını söyleyerek Mehmetçiğin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Denizli'de bazı sivil toplum kuruluşları da yapılan saldırıyı kınayarak acılı ailelere baş sağlığı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 15:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?