3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Halk Dansları Festivali başladı

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen festivale Bulgaristan, Yunanistan ve Arnavutluk’tan gelen halk oyunları ekiplerinin yanı sıra, Abrekler Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Pamukkale Üniuversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Tavas Halk Eğitim Merkezi ile Denizli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu katılıyor.

 Festivalin başlaması sebebiyle bugün akşam saatlerinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Denizli Valisi Gazi Şimşek’i makamında ziyaret eden yerli ve yabancı halk dansları ekipleri, daha sonra Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde toplandılar. Denizli Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Denizli Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Denizli Belediye Başkan yardımcıları ve protokol üyeleri katıldı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı kortej yürüyüşünde Lise Caddesi ve Gazi Bulvarı’nın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Kortej yürüyüşü sırasında özellikle yabancı ülkelerin halk oyunları ekipleri, gösterileriyle kendilerini izleyen vatandaşları coşturdu. Kortej yürüyüşü, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndan başlayıp Gazi Bulvarı üzerinden Denizli Valiliği önünde son buldu.

Festivale katılan yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri 3 gün boyunca günde 2 defa meydan gösterileriyle vatandaşların karşısına çıkacak. Delikliçınar Meydanı’nın yanı sıra Meska ve Yenişehir’de düzenlenecek meydan gösterilerinin ardından Cumartesi günü Gala Gösterisi ile festival sona erecek.

Denizli Belediyesi 5. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin tüm etkinlikleri, vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak takip edilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 01:33:13
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 17:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim celtik IP: 88.252.45.xxx Tarih : 23.04.2008 17:02:54

detaylı bir duyuru ile katıtılım biraz fazla olabilirdi.örnek ben korkuteli halk oyunları ekibini getirebilirdik