3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Halk Dansları Festivali başlıyor

Denizli Belediyesi, bu yıl 9.sunu düzenleyeceği Uluslararası Halk Dansları Festivali hazırlıklarını tamamladı.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği 9. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne bu yıl 7 dans gurubundan 203 dansçının katılacağı belirtildi. Romanya, Gürcistan, Bosna-Hersek, Başkırdistan, Ölüdeniz Belediyesi, Pamukkale Halk Oyunları (PAHOY) ve Denizli Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları ekiplerinin katılacağı festivalde, ekipler kentin 11 farklı yerinde gösterilerini sunacak.

Farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlarının bir araya getirilip, Denizlili sanatsevenlerin beğenisine sunulacağı festival, yarın Denizli Valiliği’nden başlayıp Denizli Belediyesi önünde sona erecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak.Gruplar, 4 Temmuz’a kadar Bağbaşı Belediye Arkası, Kayhan Pekdemir AVM yanı, Gümüşler Albayrak Meydanı, Üçler Umutkent 3 Evleri önü, Servergazi belediye önü, Bereketli Umutknet 1 evleri önü, Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu önü ve İncilipınar Park’ta gösterilerini sunacak.

4 Temmuz’daki gala gecesi ile sona erecek olan festivalle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran, “Bu yıl 4’ü ülkeye ait 7 dans grubu gösteri sunacak. Her grupta yaklaşık 30 kişi bulunuyor. Amacımız, insanlarımıza farklı kültürlere ait halk oyunlarını tanıtmak ve misafirperverliğimizle her bir oyuncuyu gönüllü Denizli elçisi yapmaktır. Tüm vatandaşlarımızı ücretsiz festival etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?