5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Halk Eğitim'den yıl sonu sergisi

Denizli Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen el sanatları, nakış, oymacılık ve resim kursuna katılan kursiyerler açtıkları sergiyle büyük beğeni topladı. 

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde 2005-2006 eğitim-öğretim yılında meslek kurslarına katılan kursiyerlerin sergisi büyük ilgi gördü. 

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen serginin açılış törenine; Denizli Valisi Gazi Şimşek, eşi Güler Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Milli Eğitim Bakanlığı başmüfettişlerinden İrfan Aktan ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törende konuşan Denizli Valisi Gazi Şimşek, Halk Eğitim Merkezleri'nde verilen eğitimin yaygın eğitim olduğunu, saatle ve günle sınırlı olmadığını belirterek, "Vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda bu kurslar yaz ve kış yapılmaktadır. 

Burada birçok vatandaşımız meslek sahibi olmakta ve iş bulabilmektedir. 

Ülke kalkınmasında okur-yazarlık çok önemli. Şu anda ülkemizdeki okur yazarlık oranı yüzde 95 düzeyinde. Ancak biz okur-yazar olmayan vatandaşımız kalsın istemiyoruz. 

Dünya ülkelerinde şu anda yetişmiş insan gücü alınıp satılabilir bir mal haline geldi. Dünyada yaşanmakta olan göçler de yetişmiş insan gücünün oluşturduğu göçtür. Yetişmiş beyinlerimizi ülkemizin kalkınmasında kullanmak zorundayız" dedi. 

Serginin açılışını eşi Güler Şimşek ile beraber gerçekleştiren Vali Şimşek, sergiyi gezip eserleri inceleyerek, kursiyerlerden bilgi aldı. Vatandaşlar tarafından gezilebilecek olan serginin 3 gün açık kalacağı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 14:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?