8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Halk pazaryeri için yürüdü

Denizli'de pazaryerlerinin kapatılması kararına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaparken, 2 vatandaş birbirlerini darp etmekle suçlayınca gergin anlar yaşandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin Meska Mahallesi'nde bulunan pazaryerinin belediye tarafından yıkılacağını öğrenen mahalle sakinleri, pazaryerinde toplanarak eylem yaptı. Kadın ve çocukların çoğunluğu oluşturduğu eylemde slogan atan vatandaşlar, pazaryerlerinin kaldırılmamasını istedi. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, bazı vatandaşlar arasında yaşanan gerginlikler de araya girenler tarafından sona erdirildi. Meska Mahalle Muhtarı ile bir pazaryeri esnafı arasında yaşandığı ileri sürülen darp olayı ise gerginliğe sebep oldu. 

Pazaryerinde esnaf olan Yaşar Özyolcu ile Meska Muhtarı Ahmet Gün arasında önce tartışma, ardından da kavga çıktığı ileri sürüldü. Polis ekiplerinin eylem ve kavga sonrasında geldiği olay yerinde, vatandaşlar sakinleştirilmeye çalışıldı. Kolundaki darp izlerini gösteren Yaşar Özyolcu, muhtar ve yanındaki bazı kişilerin kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Meska Mahalle Muhtarı Ahmet Gün ise, Yaşar Özyolcu'nun kendisine saldırdığını iddia ederek, "2001 yılından bu yana mahallemizde pazar yeri kuruluyordu. Buradaki esnafların vatandaşlara kötü davrandığı iddiası üzerine belediye yetkilileri pazaryerini kaldırma kararı aldı. Kalabalık arasından gelen bir kişi 'pazarı niye kaldırtıyorsun?' diye saldırdı bize" dedi. 

Polisin yaşanan gerginliğe zamanında müdahale ederek olayın büyümesini önlemesinin ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.
İha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 06:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?