2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hastane çalışanları eylem yaptı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri çalışanları, döner sermayeden az pay aldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kınıklı beldesinde bulunan PAÜ Hastaneleri çalışanları bugün hastane önünde eylem yaptı. Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi'ne üye sağlık personeli, hastanenin döner sermayesinden hak ettiklerini alamadıklarını öne sürerek hastane bahçesinde toplandı. Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca ve Genel Sekreter Muhammet Birinci'nin de destek verdiği eylemde çalışanlar döviz açarak slogan attı. Hastaların pencerelerden merakla izlediği eylemde sağlık çalışanları döner sermayeye yardım amacıyla bağış kutusu hazırlayıp içerisine para atarak uygulamaya tepki gösterdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, basın açıklamasını okumadan önce hasta ve hasta yakınlarından verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Eylem öncesi hastane başhekimliği ile görüştüklerini söyleyen Atmaca, yönetimin Ocak ayından itibaren döner sermayelerde düzeltilme yapılacağı sözünü verdiğini ifade etti. Üniversite hastanelerinin yöneticilerini son kez uyardıklarını belirten Kürşat Atmaca, "Kanun çiğneniyor, suç işleniyor. Çalışanların alınterinin karşılığını ve haklarını eksiksiz olarak ödeyin" dedi.

Çağrılarına kulak verilmemesi ve personelin mağdur edilmeye devam edilmesi halinde tepkilerini göstermeye devam edeceklerini belirten Atmaca, şöyle konuştu: "Üniversite hastanelerindeki bu mağduriyet sona erene kadar bu işin takipçisi olacağız. Arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onların kanunla yasalaşan fakat yöneticiler tarafından engellenen haklarına kavuşmalarını sağlayacağız."

Basın açıklamasının ardından sağlık personeli bir saat oturma eylemi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan BAYSAL IP: 193.255.54.xxx Tarih : 13.11.2008 08:02:18

Eyleme katılan arkadaşlara cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Yönetimin baskı ve tehditlerine rağmen eylem alanından ayrılmadılar, bir o kadar arkadaşımız eylem alanından çekilmek zorunda bırakıldı. Bu eylemler hakkımızı alıncaya dek sürevektir. Hükümete karşı yapılan eylemlere destek veren yönetim, ne soruşturma açmıştır, ne de başka bir işlem. İş kendilerine karşı eyleme gelince aynı gün savunma istenmeye başlanmıştır. Hasan BAYSAL Türk SAğlık-SEn Şube Sekreteri