7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Hastanede 'Dev' konser

HASTANEDE DEV KONSER

UNESCO'nun yaşayan insan hazineleri aday listesine giren halk sanatçısı Hayri Dev, oğulları Zafer ve Bayram Dev ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi'nde bir konser verdi.

Yaklaşık 9 ay önce Denizli Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrası hastane çalışanlarına konser sözü veren Hayri Dev, verdiği sözü unutmadı. Dev'in konserine yoğun ilgi gösteren doktor, hemşire ve sağlık çalışanları konferans salonunu tıklım tıklım doldurdu. Hayri Dev, türküleri, üç telli bağlamasıyla hastane çalışanları için söyledi. Dev'e oğulları Bayram ve Zafer Dev de bağlama ve türküleriyle eşlik etti. Bir saat süren konserin ardından Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, sanatçı Hayri Dev'e plaket verdi. Başhekim Yardımcısı Dr. Alim Zoroğlu ve Hastane Müdürü Halil Özkaya da, Zafer ve Bayram Dev'e çiçek verdiler.

Konserin herkes için çok büyük bir moral olduğunu belirten Canural, şöyle konuştu: "İki tane ulu çınar birleşti. Ulu çınardan birincisi 91 yıldan beri hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor. Denizli Devlet Hastanesi. İkinci çınar ise 78 yaşında. Bu çınar kendisine çok yakışan 8 köşeli şapkası, 3 telli curası ve hareketli türküleriyle yerelliğin ve özgünlüğün zirvesinde bir isim. Kendisine sadece Denizli değil tüm Türkiye ve dünyanın ilgi göstermesine rağmen o alabildiğine mütevazi. Doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş ve geçen yıllarda Unesco tarafından yaşayan hazine seçilmiş mütevazi bir insan. Bugün size bu ulu çınarı takdim etmenin onurunu yaşıyoruz. Ulu çınar tek başına değil dalları da var. Bunlar oğulları Zafer ve Bayram Dev. Bunlarda işin yüzeyinde dolaşan sanatçılar değil gerçek sanatçılar ve işin hakkını veren insanlar."

HASTANEDE DEV KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 17:55:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 23:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?