2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hastanede kahvaltı krizi

DENİZLİ Devlet Hastanesi'nde Ramazan ayı nedeniyle, hasta refakatçılarına sabah verilmesi gereken kahvaltının geceden dağıtılması tepki topladı.

Başhekim Dr. Ramazan Canural, uygulamadan haberi olmadığını belirterek, konuyla ilgili soruşturma başlatacağını söyledi. Mutfak bölümü görevlileriyse, uygulamadan hastane yönetiminin haberi olduğunu belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi'nde hasta refakatçılarına sabah kahvaltı verilmemeye başladı. Ramazan ayı nedeniyle başlayan uygulamaya kimse sahip çıkmazken, refakatçılara sabah kahvaltısı geceden dağıtılıyor. İsteyen refakatçı dağıtılan kahvaltılığı gece sahurda, isteyen sabah kahvaltıda kullanıyor. Sabahları hastalara kahvaltıları verilirken, refakatçilere sadece çay servisi yapılıyor. Refakatçiler, kahvaltının geceden dağıtılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, “Hastamızın başında beklemek için hastaneye para ödüyoruz. Kahvaltıyı bize geceden veriyorlar. İstersen oruç tutmak için sahurda ye, istersen sabah yiyebilirsin diyorlar. Böyle şey olmaz, sabahları sadece hastalarımıza kahvaltı veriyorlar, biz istediğimizde ise geceden verdiklerini söylüyorlar, bu uygulama kaldırılmalı” dedi.

Başhekim Dr. Ramazan Canural ise uygulamadan haberi olmadığını belirterek konuyla ilgili soruşturma başlatacağını söyledi. Dr. Canural, “Böyle bir uygulamadan haberim yok. İlk defa sizden duyuyorum. Başhekimlik olarak böyle bir uygulama talimatı vermedik. Olsaydı yönetimin mutlaka haberi olurdu. Bizden habersiz yapıldıysa soruşturma başlatıp, suçlu varsa gereken cezayı veririz” dedi.

Hastanenin mutfak bölümünde çalışan görevlilerle telefonla yapılan görüşmede ise uygulamadan hastane yönetiminin haberi olduğu öğrenildi. Görevliler, mutfak olarak idarinin talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 20:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?