2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hastanelere grip poliklinikleri

DENİZLİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI HASTANELERDE SAĞLIK TEDBİRLERİ ARTTIRILDI

Denizli'de domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle hasta sayısı artışına bağlı olarak sağlık kurumlarında hasta yoğunluğunun yaşanması sebebiyle, bayram tatilinde hastanelerdeki sağlık tedbirlerinin arttırıldığı belirtildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş yaptığı açıklamada, bayram tatilinde vatandaşların daha hızlı sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla Denizli Devlet Hastanesi acil polikliniğinde ilave 5 poliklinik ve Servergazi Devlet Hastanesi acil polikliniğinde ilave 2 poliklinik açıldığını söyledi. Her iki hastanede de ilave polikliniklerle birlikte bayram süresince sağlık hizmeti verilmeye devam edileceğini belirten Dr.Erdoğan Taş, "Gerektiğinde de ilave poliklinikler desteklenecek" dedi.

Öte yandan pandamik gribe yönelik 24 Kasım tarihinden itibaren 24 yaş ve altındaki bütün vatandaşlara talep ettikleri takdirde aşı uygulamasına başlanıldığını belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş, "Daha önce aşılanmaya başlanmış olan gruplar arasında olup da, henüz aşılanmamış olan kişilerin de talep ettikleri takdirde aşılanmalarına devam edilecek. Aşı uygulaması, Denizli'de aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, hastaneler ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ücretsiz olarak yapılıyor" dedi. Dr. Erdoğan Taş, bayram tatili süresince il merkezinde Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi aşı odalarında, ayrıca ilçelerdeki hastane veya toplum sağlığı merkezlerinde de 24 yaş altına Pandemik aşı uygulamasının devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 12:40:00
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 13:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?