2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hastaneye gitti tanınmaz hale geldi

İLAÇLARDAN DERİSİ DÖKÜLEN HASTA DOKTORLARI SUÇLADI

Denizli'de, gittiği hastanede tedavi görürken kendisine yüksek dozda ilaç verildiğini ileri süren Sultan Akman isimli hasta doktordan davacı olacağını söyledi.

Denizli'de, psikolojik rahatsızlığı bulunan 26 yaşındaki Sultan Akman isimli hasta Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Burada kendisine doktorun fazla dozda ilaç verdiğini, vücudu ile yüzünün şiştiğini, yüksek ateşinin günlerce düşmediğini, derisinin döküldüğünü söyleyen Akman, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların çabalarıyla hayatının kurtulduğunu söyledi. Sümer Mahallesi'nde oturan annesi Nakibe Akman ile birlikte yaşayan bir çocuk annesi Sultan Akman, psikolojik

sorunları sebebiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne yatırıldığını söyledi. Bir süre sonra taburcu edilen ve ilaçları kullanmayı sürdüren Sultan Akman, vücudu ve yüzünün şiştiğini, derilerinin dökülmeye başladığını, yüksek ateşinin günlerce düşmediğini söyledi.

19 Kasım'da Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan ve tedavisine başlanan Akman'ın yüz ve vücudundaki şişlikler giderildi. Vücut derilerinin su topladığını ve doktorların bu suları aldığını ileri süren Sultan Akman, ağzının içinin yara olması sebebiyle hastanede yatmaya devam ettiğini söyledi. Pamukkale Üniversitesi'nde tedavisi süren Sultan Akman, kendisine önce bir doktorun baktığını ancak daha sonra doktorların değiştiğini belirterek şöyle konuştu: "Üç doktor değişti. En son bana bakan doktor ilaçların dozunu fazla verdi. İlaçları verirken test ederek vermesi gerekiyormuş ancak o bütün olarak verdi. Dozu fazla verdikleri için ilaç zehirlenmesi oldu ve tüm vücudum su topladı, kurudu ve deri değiştirdi." Doktorların hatalı kendisinin de mağdur olduğunu belirten Sultan Akman, doktorlar hakkında davacı olacağını söyledi.

İDDİALARI REDDETTİ

Denizli Devlet Hastanesi Doktoru Melike Ceyhan Balcı Şengül ise iddiaları yalanladı. Hastanın şizofrenik bozukluk tanısıyla hastaneye yatan bir hasta olduğunu belirten Dr. Şengül, şunları söyledi: "Hastayı ben kliniğe yatırmadım. Başka bir doktor arkadaşımız yatırdı. O doktor başka bir arkadaşa devretti. O arkadaşımız da hac görevi için ayrıldı ve başka doktor kalmadığı için görevi ben devralmak zorunda kaldım. Sultan'ın rahatsızlığı şizofrenik bozukluk dediğimiz bir rahatsızlık. Zaman zaman tekrarlayabilen bir hastalık ve ciddi seyrediyor."

Hastada son dönemlerde umutsuzluk, karamsarlık, takip edilme düşüncesi gibi belirtiler meydana geldiğini anlatan Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giden arkadaşım bize gözlem olarak verilecek bir ilacı not olarak bıraktı. İlaçları gerektiği zaman gerektiği kadar dozda artırarak verdik. Sultan iyileşmeye başlayınca kendisini taburcu ettik ve kontrole çağırdık. Ama kendisi kontrole gelmedi. Bir süre sonra kontrole geldiğinde derisinde bazı döküntüler kızarıklıklar vardı. Cildiye uzmanına gittiğini ve tedavi gördüğünü söyledi. Niye geçen sürede kendisine gelmediğini sordum. Aldığı ilaçların kendisinde reaksiyona sebep olabileceğini kendisine söylemiş ve böyle bir durumda hemen kendilerine başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledik. Yaşanabilecek tüm olumlu ve olumsuzlukları kendisine anlatmıştık. Uygulama testi diye bir şey bu ilaçlarda. Böyle bir yöntem yok."

HASTA HAKKINI ARAYABİLİR

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural ise ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığının tartışılacak bir şey olmadığını belirterek, "Bu uzmanlık konusuyla ilgili bir konu. Hasta ile hekim arasında gelişen karşılıklı bir durum. Eğer hastamızın bir şikayeti varsa, hekimimizden veya hastanemizden hakkı vardır, arayabilir. Biz resmi olarak gelecek bir şikayet durumunda gerekli incelemeyi başlatırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 13:07:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?