3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Havai fişek yasaklandı

Denizli'de, yaz aylarında havai fişek atılarak kutlama yapılmasına yasak getirildi.


Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 01 Haziran-15 Ekim 2009 tarihleri arasında havai fişek kullanılması yasaklandı.

Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Denizli merkezi ve ilçelerinde Piroteknik Maddelerin Satılması ve Kullanılması Hakkında valilik kararının 6. maddesinde belirtilen hususlar doğrultusunda özel izinle ormanlık alana 200 metre mesafeye kadar havai fişek kullanımı mümkün olmakla birlikte; bahar mevsiminin sulak geçmesi bitki örtüsünün daha önceki yıllara göre iyi gelişmesini sağlamıştır.

Ancak yaz aylarının başlamasıyla orman ve bitki örtüsü susuz kalmakta ve kurumaktadır. Kurumuş bitki örtüsünün yangına elverişli hal alması nedeniyle; milli değerlerimizin bir parçası olan gün ve bayramlar hariç olmak üzere halkın huzur ve güveninin temini, gürültü kirliliğinin engellenmesi, çıkan ateş ve kıvılcımlardan muhtemel orman, arazi ve konut yangınları çıkabileceği değerlendirilmiş, bazı önlemlerin alınması gerektiği kanaatine varılmıştır.

Bu itibarla, 01 Haziran-15 Ekim 2009 tarihleri arasında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C sayılı maddesi gereğince valilik makamının olurları ile piroteknik maddelerin (havai fişek) kullanılması yasaklanmış olup, uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri doğrultusunda gerekli işlemler yapılacaktır."

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?