7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Hayırsever işadamından eğitime destek

Denizli’de kendi adını taşıyan bir ilkokul yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Nuri Ekiroğlu’nun, tek girişi bulunan okula ikinci öğrenci girişi için 74 milyar değerinde asansör ve merdiven yaptıracağı bildirildi.

Denizli’de hayırseverlerin eğitime desteği sürüyor. 1997 yılında Deliktaş Mahallesi’nde kendi adını taşıyan bir ilköğretim okulu yaptıran Ahmet Nuri Erikoğlu, okulun diğer ihtiyaçlarıyla da yakından ilgileniyor. Ahmet Nuri Erikoğlu, okula bir öğrenci girişi daha ve asansör yaptırmak için harekete geçti.

Erikoğlu’nun okula yaptıracağı merdiven ve asansörün protokolü, Valilik’te düzenlenen bir törenle imzalandı. Törende konuşan Vali Gazi Şimşek, Ahmet Nuri Erikoğlu’nun, geçtiğimiz yıllarda eğitime yaptığı katkılara ilave yardımlar etmeye devam ettiğini söyledi. Vali Şimşek, "Erikoğlu ailesi, okula bir giriş daha yaptırmak ve üst kata ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bir yatırım daha yapıyor. Bu aile sanayide öncü ama kazancını, sosyal sorumluluk gereği toplumla, sağlık ve eğitim alanlarında paylaşıyor. Önümüzdeki günlerde, Ahmet Nuri Erikoğlu’nun eşi Saadet Erikoğlu adına da bir okul yaptıracaklar. Arazi arama çalışmalarına başladık" dedi.

Ahmet Nuri Erikoğlu’nun oğlu Hüseyin Erikoğlu ise, "Biz anne ve babamızdan kazandıklarımızı, sağlık ve eğitime yatırmayı, başkalarıyla paylaşmayı öğrendik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Gazi Şimşek ve Ahmet Nuri Erikoğlu protokole imza attı.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?