3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hayırseverden, 'teknoloji' sınıfı

Denizli’de okul yaptırma kampanyasının yanında, okul içindeki teçhizat ve donanımı yenileme kampanyası da hızla devam ediyor.

Hayırsever işadamı Hacı İbrahim Cin tarafından yaptırılan, eğitim ve öğretimin devam ettiği Hacı İbrahim Cin İlköğretim Okulu’na, başka bir hayırsever işadamı Osman Aydınlı tarafından 50 milyar liraya mal olan 20 adet bilgisayar alınarak "Bilgi Teknolojisi Sınıfı" oluşturuldu.

Bilgi Teknolojisi sınıfının açılış törenine Vali Gazi Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, hayırsever işadamı Osman Aydınlı, işadamı merhum Hacı İbrahim Cin’in oğlu Hamdi Cin, Okul Koruma Derneği Başkanı Mehmet Ali Aldoğan, Okul Müdürü Mustafa Delen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Vali Gazi Şimşek, örnek uygulamaların bir tanesini daha hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadığını ve işadamlarına bu yüzden teşekkür ettiği konuşmasında, "Bilgisayar laboratuarı, eğitimin kıtalararası yayılmasını sağlıyor. Çocuklarımızı mahrum etmemek için çağdaş teknolojiyi okullara sokarak çocuklarımızı dünya ile işbirliğini sağlamak tek amacımız. Çocuklarımıza bilgisayar kullanmasını sağlayıp, tabiatı, ülkeyi, bayrağı, milliyetçiliği aşılamalıyız. Yeni nesiller bu ülkeyi ileriye götürmeli. Valilik olarak Denizli merkezinde arsa dolayısıyla okul problemleri var. Belediye ile ortak komisyon kurarak arsa ve okul problemlerini çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Vali Gazi Şimşek, konuşmaların ardından hayırsever işadamı Osman Aydınlı’ya plaket, Hamdi Cin’e de teşekkür belgesi verdi. Vali Gazi Şimşek, öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini keserek, öğrencilerle birlikte bilgisayarda oyun oynadı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:00:58
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?