2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hayırseverden eğitime ikinci katkı

Denizlili hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, daha önce yaptırdığı ilköğretim okulunun ardından, Spastik Engelliler Okulu yaptıracak. 

Denizli Valiliği'nde okul yaptırma protokol törenine Denizli Valisi Hasan Canpolat, hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı. Törende konuşan Vali Hasan Canpolat, okulun Denizli ve Türkiye için yepyeni bir model olduğunu söyleyerek, "Spastik engelli çocuklarımız daha önce karma okullarda eğitim görüyorlardı. Bu okul, engelli öğrencilerimiz için özel tasarlanarak onların rahat edebileceği ve tüm ihtiyaçları düşünülerek yaptırılıyor. İşletim yönünden de Türkiye'de bir ilk olacak. Bu okul çok büyük bir eksikti. Hayırsever işadamımızın yardımıyla bu eksiklik giderilmiş olacak" dedi. Hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, okulun hayırlı olmasını dileyerek, spastik engelli çocuklar için okul yaptımaktan gurur duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol Denizli Valisi Hasan Canpolat ve hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından imzalandı. 

Merkeze bağlı Bağbaşı Beldesi'nde yaptırılacak okul, bodrum artı zemin kat, 100 öğrenci kapasiteli ve 12 derslikli olacak. Toplam 2 milyon 500 bin YTL'ye mal olacak okulu yaptıracak olan Orhan Abalıoğlu, geçen yıl da bir ilköğretim okulu yaptırmıştı. 

Hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu'nu, Pazar günü Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanına çağırarak, ortak yapılacak açılışların kurdelasını birlikte kesmişti.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 14:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?