2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hayırseverden eğitime katkı

Denizlili hayırsever Dr. Rıdvan Erdemir'in Servergazi beldesinde yaptıracağı Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu'nun protokolü, valilik makamında düzenlenen törenle imzalandı. 

Protokol törenine Denizli Valisi Hasan Canpolat, hayırsever Dr. Rıdvan Erdemir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Servergazi Belediye Başkanı Nihat Yeniyol katıldı. Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli'de okul öncesi eğitimle ilgili büyük bir kampanya başlattıklarını ve amaçlarının okul öncesi çağındaki çocukların tamamının okul öncesi eğitimden yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Denizli'de anaokulu sayısının yetersiz olduğunu anlatan Canpolat, şöyle konuştu: "Bu yüzden hayırsever işadamlarımıza bir çağrı yapmıştık. Er-Pa Özel Denizli Sağlık Hastanesi sahibi Dr. Rıdvan Erdemir bu çağrımıza ilk cevap veren kişi oldu. Bunun devamının geleceğini ve anaokulu ihtiyacımızın tamamının karşılanacağına inanıyoruz. Rıdvan Erdemir'e eğitim yatırımı için çok teşekkür ediyorum." 

Hayırsever işadamı Dr. Rıdvan Erdemir ise, medeni insanın üç şeyi paylaşacağını, bunların sevgi, bilgi ve geçiminden arta kalan geliri olduğunu ifade ederek, "Biz şimdiye kadar sevgimizi ve bilgimizi paylaştık şimdi de sıra üçüncüsüne geldi" diye konuştu. Bunun için bir fırsat aradıklarını ve sayın valinin düzenlediği okul öncesi eğitim toplantısının buna vesile olduğunu anlatan Erdemir, şöyle konuştu: "Servergazi Belediye Başkanı Nihat Yeniyol da arsayı bize hemen temin etti. Benim gönlüm burada on tane okul imzası atılmasını istiyordu ama ekonomik durumumuz ancak bu kadarına izin verdi. Denizli halkı hayırseverdir, ekonomik koşulları iyileştikçe hayır yatırımlarını da artırır. Biz anne ve babamız adına bu anaokulunu yaptırmaktan dolayı mutluyuz. Allah daha büyüklerini yaptırmayı nasip etsin."
Konuşmaların ardından Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu'nun protokolü Vali Hasan Canpolat ve Dr. Rıdvan Erdemir tarafından imzalandı. Merkeze bağlı Servergazi beldesinde yaptırılacak anaokulu bodrum+zemin+1 kattan oluşacak. Toplam bin 822 metrekare inşaat alanına sahip anaokulu, 6 derslikli ve 120 öğrenci kapasiteli olacak. Anaokulunun inşaatına 2008 yılında başlanıp 2009 yılında tamamlanacak ve bir milyon YTL'ye mal olacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?