7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Hayırseverlerden bir okul daha

HAYIRSEVERLERDEN BİR OKUL DAHA

Hayırsever Enver Paralı tarafından anne ve babası Ahmet-Hanife Paralı adına yaptıracağı anaokulunun temeli törenle atıldı.

Dokuzkavaklar Mahallesi'ndeki inşaat alanında düzenlenen törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever işadamı Enver Paralı ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz 1 milyon TL'ye malolacak 6 derslikli ana okulunun bölgedeki okul öncesi çocuklara hizmet vereceğini belirterek, "Denizli okul öncesi eğitimde örnek illerden biri. Valiliğimiz, belediye başkanlığımız ve hayırseverlerin katkılarıyla eğitim konusunda önemli mesafeler alıyoruz" dedi. Hayırsever işadamı Enver Paralı ise yaptığı konuşmada, okul için arsa tahsisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Denizli Belediyesi olarak eğitim denildiğinde her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirterek, "Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine çıkmanın tek şartı eğitim. Ülkemizin çocuklarını dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinin çocukları gibi eğitemediğimiz taktirde bunu başarmamız mümkün değil. Paralı Ailesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen anaokulunun 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin planlandığını söyleyerek, "Bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Enver Paralı ve Nuri Paralı olmak üzere Paralı ailesine ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Burası 1 milyon TL'yi bulacak olan bir yatırım. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Bizi geleceğe taşıyacak olan eğitimdir.Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, onları vatan, millet sevgisi ile bayrak sevgisi ile donatırsak ve Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak isteyen toplumsak bu taktirde her şeyin eğitimden geçtiğinin bilincindeyiz. Bu anlamda çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Buradan Paralı ailesine ve bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi. Vali Yavuz Erkmen ayrıca, Denizli olarak okul öncesi eğitimde yüzde 91 seviyesine ulaşıldığını, fiziki kapasitenin tam hale getirilmesi halinde bu oranın yüzde yüze ulaşacağına dikkat çekerek, anne ve babalara da seslenerek çocuklarını okul öncesi eğitime göndermelerini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, hayırsever işadamları Enver Paralı ve Nuri Paralı'ya Denizli Horozu plaketi hediye etti.

HAYIRSEVERLERDEN BİR OKUL DAHA
HAYIRSEVERLERDEN BİR OKUL DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 16:46:00
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 00:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?