2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hayırseverlerden eğitime katkı beklentisi

Denizli'de okul öncesi eğitimde okullaşma oranının arttırılması ve hayırseverlerin bu konuda katkılarının sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi. 

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sivil toplum örgüt temsilcileri ve hayırsever işadamları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, insan beyninin yüzde 70'inin 0-4 yaş arasında geliştiğini belirterek, okul öncesi eğitim konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. Bu çalışmanın Sloganının 'Benimde Bir Anaokulum Olsun' olduğunu belirten Mahmut Oğuz her mahalleye, her ilçeye hatta yeterli çağ nüfusu olan her beldeye bir anaokulu yapmak olduğunu belitti. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, okul öncesi eğitimin, bireyin eğitiminde önemin ülkemizde geç anlaşıldığını belirterek, "Okul öncesi eğitimle birlikte öğrencilerin ileriki yaşlarda daha fazla başarı elde etmesi ve olumlu davranışlar içerisinde olması sağlanıyor. Araştırmalara göre bu eğitimi alan insanlar almayanlara göre hayatta daha başarılı oluyorlar. Bu yüzden okul öncesi eğitimde okulluşma oranımızı üst oranlara çıkarmamız gerekiyor. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, okul öncesi eğitime öncelik vermeliyiz" dedi. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, hayırseverlerin şu ana kadar birçok alanda maddi ve manevi destekte bulunduklarını belirterek, "Denizli, eğitimde hayırseverlerimizin de desteğiyle çok önemli bir noktaya geldi. Birkaç senedir bu başarıyı hep beraber görüyoruz. Ancak ülkemiz yeni bir açılımın içine girdi. Devletimiz gerek meslek liseleri konusunda, gerekse okul öncesi eğitim anaokulları konusunda çok önemli açılımlar sağlamaya çalışıyor. Okul öncesi eğitimin, ilköğretimin bir parçası olması ve zorunlu hale getirilmesi planlanıyor. İlimizde 20 civarında olan anaokulu sayısını 50'lere 60'lara, yüzde 30'luk okulluşma oranını yüzde 75'lere çıkarmak istiyoruz. 60 bin civarında eğitim dışında kalan çocuğumuzu eğitim içine almak istiyoruz. Hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerinin ve kurumların maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Denizli'yi Okul Öncesi Eğitimde de diğer alanlarda olduğu gibi ülkemizde en üst sıralara taşımak istiyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 18:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?