3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hayri Dev'e büyük ödül

HAYRİ DEV DENİZLİ'NİN GURURU OLDU

Kendi bestelediği türküler ve kendine has oyunları ile tanınan Denizlili Hayri Dev, UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen ve Türkiye'nin de taraf olduğu 'Yaşayan İnsan Hazinesi' olarak değerlendirilerek ödüle layık görüldü.

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, Türkiye'nin de 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında kültürel mirasımızın belli unsurlarını yeniden oluşturmak ve yorumlamak açısından gerekli bilgi ve beceriye yüksek düzeyde sahip olan 7 kişiden biri olarak seçilen Hayri Dev, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu'nda törende ödülünü aldı. Geleneksel kültürün önemli kollarından biri olan 'Çam Düdüğü' alanında yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalardan ve hizmetlerinden dolayı Hayri Dev'e Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından imzalanan "Teşekkür Belgesi" verildi.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, ülkemizde seçilen 7 kişinin içine giren Hayri Dev'in Denizli'nin gururu olduğunu söyleyerek yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcıları Ödülü'nü almaya hak kazanan Hayri Dev ise, verilen ödülden dolayı çok gurur duyduğunu, yaptıkları mesleğin çok eskiye dayandığını söyledi.

Kendi yazdığı ve bestelediği türküleri ile kendine has oyununu üniversitelerde öğrenmek amacıyla kendisinden görüntü aldıklarını söyleyen Dev, Karaman Kırı diye tabir edilen türkülerin kendisinden sonra da gençler tarafından yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

HAYRİ DEV DENİZLİ'NİN GURURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 15:34:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 16:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?