2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hedef 15 milyar dolarlık ihracat

DENİZLİ'NİN HEDEFİ 15 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Dışişleri Bakanlığı heyeti, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer'i ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ayşe Sezgin, AB Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Kılıçaslan, Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Damla Yeşimsay, Başkatip Barış Andiç, II. Katip Ömür Budak, Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcılığı'nda Aday Meslek Memuru Ayşecan Öztop ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yağcı ve Meclis Üyesi Haluk Lenger hazır bulundu.

DTO Başkanı Necdet Özer de, heyete ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. Necdet Özer, Denizli'nin ürettiğinin yüzde 90'ını ihraç eden bir il olduğunu, dolayısıyla da işadamlarının sık sık yurt dışına çıktıklarını belirtti. Cumhuriyet'in ilanının 100. yıldönümünde belirlenen 500 milyar dolarlık Türkiye ihracat hedefine Denizli olarak 15 milyar dolarlık katkı koymayı amaçladıklarını ifade eden Özer, bu hedefi Dışişleri Bakanlığı ile karşılıklı işbirliği içerisinde başaracaklarını söyledi. Oda olarak bakanlığın çalışmalarını yakından takip ettiklerini anlatan Özer, şöyle konuştu: "Denizli olarak ürettiğimiz mallar, başta Avrupa Birliği ülkelerinden ABD'ye kadar tüm dünyaya gidiyor. Ancak alternatif pazar arayışlarımız devam ediyor. Daha çok üretim ve ihracat yapmak istiyoruz. Bu pazarlara girişte sizlerden destek bekliyoruz."

Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ayşe Sezgin de Denizli'de bulunmaktan memnun olduklarını belirterek şunları söyledi: "Dış politikanın bir bütün olarak ve millet olarak birlikte yürütülen uğraşı olduğu bilinciyle bizlerin Dışişleri Bakanlığı olarak dış politika hedeflerimizi, önceliklerimizi, 21. yüzyılda nasıl bir Türkiye için çalışmakta olduğumuzu, hangi alanlarda yoğunlaştığımızı Denizlililerle paylaşmak için burada bulunuyoruz. Bugün hazırlanan program çerçevesinde sivil toplum örgütlerimizle, üniversitemizle ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bilgilendirme yapacağız."

Sezgin, hangi ülke olursa olsun bilgi edinmek için kendilerine başvurulabileceğini, bu konuda Ticaret Odası'na destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Özer, ziyaretin anısına heyete Denizli'yi simgeleyen horoz ve çeşitli hediyeler verdi. Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ayşe Sezgin de Başkan Özer'e plaket takdim etti.

DENİZLİ'NİN HEDEFİ 15 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 16:06:04
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 16:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?