3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hedef 5 yılda 500 milyon dolar yatırım

Aydın, Denizli ve Muğla bölgesi elektrik dağıtımını yapan AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. 5 yıl içinde 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) denetimindeki ilk enerji dağıtım şirketi olan ve bir yıldır bölgenin elektrik dağıtımını yapan AYDEM A.Ş., düzenlenen toplantıyla bir yıllık çalışmaları ve hedeflerini açıkladı. AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, Genel Koordinatör Fikret Akbaş, Genel Müdür Mesut Güzel, Denizli, Aydın ve Muğla il müdürleri ile Kurumsal İletişim Eğitim Grup Müdürü Nilüfer Orkan Kılıç'ın katıldığı Anemon Otel'deki toplantıda, bir yıllık sürede yapılan çalışmalar ve hedeflerin anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu.

Toplantıda konuşan AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, dağıtım sistemini güçlendirmek, genişletmek ve geliştirmek için bir yatırım programı hazırladıklarını ve uygulamaya koyduklarını belirterek, "Teknolojik altyapının yenilenmesi ile hizmet sürelerini kısalttık. Yatırımlarımız artarak devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi. Hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini arttırmak ve mutlu insanların çalıştığı bir AYDEM için insan kaynaklarına yatırım yaptıklarını ifade eden Ceyhan Saldanlı, bunun için eğitim programlarına devam edeceklerini söyledi. Bölgede bir yıldır başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Saldanlı, "AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., EPDK denetiminde faaliyetini sürdüren ilk özel şirket özelliğini taşıyor. 1.5 Milyon aboneye ulaşmak ve onlara hizmet sunmak kolay değil. Hedefimiz elektrik kesintisiyle tanışmamış kuşaklar için çalışmak" dedi.Şu anda tüm ülkede ulusal fiyat uygulamasının uygulandığını ve her bölgenin elektrik fiyatının aynı olduğunu ifade eden Ceyhan Saldanlı, 2013 tarihinden sonra bölgesel fiyat uygulamasına geçilmesinin planlandığını söyledi.

YIL SONUNA KADAR HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Güzel ise, geçen yıl 4 aylık dönemde 7 milyon TL yatırım yapıldığını, 2009 yılının yatırım hedefinin 30 milyon TL olduğunu belirterek, "Bu rakamın yaklaşık 23 milyon TL'lik bölümü gerçekleşti. Yıl sonuna kadar hedefimize ulaşacağız" dedi. Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle özellikle sanayide elektrik tüketiminin geçen yıla oranla bazı aylarda yüzde 10 düşüş gösterdiğini kaydeden Mesut Güzel, geçen yıl ve bu yılın Temmuz aylarında bu düşüşün yüzde 3'lere kadar gerilediğini, bunun da sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 18:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?