2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hedef Süper Lig

DENİZLİSPOR'DA HEDEF SÜPER LİG

Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, Bank Asya 1. Ligi'nde ilk iki haftayı galibiyetle kapatarak Süper Lig'e çıkma konusundaki kararlılıklarını ortaya koyduklarını ancak destek verilmeden bu zorlu maratonun tamamlanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, ligin 3. haftasında kendi sahasında karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürürken, Kulüp Başkanı Mehmet Özsoy, yaklaşık 2.5 aylık dönemlerinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Yazılı bir açıklama yapan Mehmet Özsoy, göreve yeni seçilen yönetim kurulunun çok kısa bir sürede takımın yeni sezona hazırlanması, iç ve dış transfer, teknik ekibin görevlendirilmesi, acil yapılması gereken ödemeler gibi hayati önem taşıyan pek çok sorunu çözdüğünü ve şampiyonluk yolunda kısa süre içinde büyük adımlar attığını söyledi. Kulübün borç batağındaymış gibi gösterilmesinin ve yapılan kasıtlı eleştirilerin kimseye fayda vermeyeceğini söyleyen Özsoy, "Denizlispor Kulübü yönetimi, Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri ile büyük bir uyum içinde çalışmaktadır. Her Anadolu kulübünde olduğu gibi Denizlispor'da da geçmişten gelen bir takım borçlar nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu borç 'Neden, nasıldır' diye düşünmeden yönetim kurulu tarafından ödenmeye çalışılmaktadır" dedi.

Bu tür haber ve iddiaların kulübe zarar verdiğini kaydeden Mehmet Özsoy, "Denizli'nin en değerli markası olan Denizlispor için tek yumruk olma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Lige iddialı girdiklerini ve 15 transfer yaptıklarını ifade eden Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, "Bank Asya 1. Ligi'nin ilk iki haftasında rakiplerimizi yenerek iyi bir başlangıç yaptık. İddiası şampiyonluk olan Denizlispor bu amacını açıkça ilk iki haftada göstermiştir. Artık bundan sonraki görev sadece Denizlispor yönetiminin değil tüm Denizlinindir. Şehrin tüm kesimlerinin Denizlispor'a sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

Yönetim kurulu olarak eski hocalar ve futbolcularının federasyona açtığı davalar nedeniyle oluşan ödemelerin mahsup edildiğini, transfer, kamp, seyahat ve malzeme gibi giderlerin ödendiğini, personelere de bayram öncesinde ödeme yapılacağını ifade eden Özsoy, 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Adriano Naschimento ve Kocaelispor'a transfer edilen Julio Cesar'ın ödemeleri ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Yıllık 750 bin Euro karşılığında geçen sezon takıma katılan golcü futbolcu Youla'nın sözleşmesinin feshi için kendisine teklifte bulunulduğunu ancak oyuncunun bunu kabul etmediğini söyleyen Mehmet Özsoy, Güngören Belediyespor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarının galibiyet primleri futbolculara dağıtıldığını ifade etti.

Altyapının, Bank Asya 1. Ligi koşullarına göre yeniden yapılandırıldığını ve izleme komitesi ve altyapının tek çatı altında toplandığını kaydeden Özsoy, "Hedefini şampiyonluk olarak belirleyen yönetim kurulumuz, çalışmalarından memnuniyet duyduğu Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve teknik ekibi ile bu hedefe ulaşılacağından kuşku duymamaktadır. Ligde alınan ilk iki galibiyet bizleri şımartmayacak, kaybedilen maçlardan da ders çıkarılacaktır. Denizlispor şampiyonluk hedefine ulaşmak için tüm sezonu bir

bütün olarak görmekte ve çalışma ve programını da bu hedef doğrultusunda yapmaktadır. Denizli'yi ve Denizlispor'u seven işadamı ve sanayicilerimizin indirdikleri Denizlispor bayrağını yeniden dalgalandıracaklarına ve cadde ve sokaklara Denizlispor bayraklarını asacaklarına inanıyor, formalarını giyip Denizlispor'umuzu desteklemelerini bekliyoruz. Denizlispor'a her zaman gönül veren esnaf, işadamı, sanayicimizin Yeşil-siyahlı bayrakları dükkanlarına asmaları, minibüs ve kent içi taksi şoförlerimizin de araçlarına Denizlispor bayrağını asarak şehrimizi yeşil siyah renklere büründürmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 11:53:05
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 12:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?