3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hem ismini hem hastaları yaşat

HEM İSMİNİ, HEM HASTALARI YAŞAT

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç bu yıl hizmeteaçmayı planladıkları 700 yataklı hastane için hayırseverlerden destek istedi.

PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç, yapımı devam eden ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak olan PAÜ Araştırma ve Uygulama Sağlık Merkezi'nin son durumu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. PAÜ Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile biraraya gelen Prof.Dr. Ardıç, merkezin bu yıl tamamlanması için 'Yaşa, Yaşat' sloganıyla kampanya başlattıklarını belirterek, merkezin tamamlanması için 25 bin TL ile 10 milyon TL arasında bağış yapan hayırseverlerin isimleri odalara, ünitelere ve 13 katlı kuleye verileceğini söyledi.

YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

60 milyon TL'ye mal olacak olan 700 yataklı Araştırma ve Uygulama Sağlık Merkezi'nin yüzde 80'inin tamamladığını ifade eden Ardıç, ihtiyaç duyulan 6 milyon TL'yi tamamlamak için hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Merkezin tamamlanması için başlattığımız bu kampanyaya destek veren hayırseverlerimizin isimlerini hastanedeki çeşitli birim ve katlara vereceğiz. 25 bin TL bağışta bulunan hayırseverlerin hasta odası veya yoğun bakım ünitelerine, 250 bin TL bağışlayanların klinik, ameliyathane ya da üniteye isimlerinin verileceğini belirten PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç, 500 bin TL ve üzerinde bağışta bulunan hayırseverlerin isimlerini de büyük birimlere verileceğini kaydetti.

45 BİN METREKARE ALAN

Denizlili hayırseverlerin bu güne kadar eğitim ve sağlığa büyük katkı sağladığını ifade eden Ardıç, 45 bin metrekare kapalı alana yapılan, 13 katlı, 20 ameliyathane, yanık , organ nakli tüp bebek merkezi, kemik iliği merkezi, radyoloji ünitesi bulunan hastanenin tamamlandığında Türkiye'nin en güvenlikli hastanesi olacağını söyledi. Sağlık merkezinin hizmete girmesiyle yıllık cironun yüzde 30 oranında artacağını ifade eden Prof.Dr. Ardıç, "Merkezin bu yıl hizmete girmesi hem maddi hem de sağlık hizmeti açısından büyük önem taşıyor. Hayırseverlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destekerini bekliyoruz" dedi.

YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ ARTACAK

Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr.Fahir Demirkan da, süren çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüzde 80'in üzerinde fiziki gerçekleşmesi sağlanan yeni sağlık merkezinin 700 yatak kapasiteli olacağını ifade eden Demirkan, eski hastanelerden farklı olarak tüm birimlerin tek çatı altında toplandığını söyledi. Yeni sağlık merkezinde yoğun bakım kapasitesinin artacağını bunun yanı sıra, yanık merkezinin faaliyete geçeceğini belirten Demirkan, "Kan ve kemik iliği ünitesi devreye sokulacak, anjiyo iki üniteye çıkarılacak, organ nakli biriminde ameliyathane ve yatak kapasiteleri artacak, tüp bebek merkezi olacak" dedi. Koğuş sisteminden özel oda sistemine geçileceğini belirten Başhekim Demirkan; "Odalarımız iki yataklı ya da tek yataklı olacak. Bunun yanı sıra VİP hastalar için özel servisimiz bulunacak" dedi.

HEM İSMİNİ, HEM HASTALARI YAŞAT
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:33:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?