3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hemofili hastaları yemekte buluştu

Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hemofili hastaları ve aileleri için kaynaşma yemeği düzenlendi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen yemekte Denizli'deki hemofili hastaları ilk kez bir araya geldi. Hemofili hastaları ve aileleri, yemeği organize eden Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Yasemin Işık Balcı tarafından 'Hemofili İnhibitör Tarama Programı' hakkında bilgilendirildi.

Dr. Yasemin Işık Balcı, "Hemofili, kandaki pıhtılaşma faktörü olan faktör 8 ve faktör 9'un kalıtsal olarak az olması veya hiç olmaması demektir" dedi. Hemofili hastalarında sıkça eklem içi kanamalar görüldüğünü anlatan Balcı, şöyle konuştu: "Düzgün tedavi yapılmadığında, eklem hasarı ve eklemi kullanmama gelişmektedir. İnhibitör, tedavi amacıyla verdiğimiz faktör 8 ve faktör 9 preparatlarına karşı direnç gelişimi olup tedavi zorlaşmaktadır. Bu nedenle hastaların yılda bir ya da iki defa inhibitör taramasını yapması gerekir."

Yemek sayesinde hemofili hastalarının aileleriyle de tanışma fırsatı bulduğunu söyleyen Dr. Yasemin Işık Balcı, hemofili hastaları ve aileleri için hastane olarak bu tarz etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?