2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hemşirelerin sorunları masaya yatırıldı

Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde mesleğin sorunları ve çözüm önerilerin ortaya koyulduğu bir toplantı düzenlendi. 

Toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Yardımcı Prof. Dr. Zafer Aybek, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır ve her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan hemşirelerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını dilediğini belirterek, "Ülkemizde hemşire sayısı ve dağılımında arzulanan düzeye ulaşılamadığını, bir hemşireye düşen nüfusun fazlalığı, hemşirelerimizin yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlarla özlük ve çalışma şartlarındaki olumsuzluklar bilinmektedir. Diğer sağlık personeli birlikte hemşirelerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yurttaşlarımızın yararlandığı sağlık hizmetlerinin kalitesini de artıracağı muhakkaktır" dedi. Hemşire sayısı ve dağılımında arzulanan düzeye ulaşılamamasına, bir hemşireye düşen nüfusun fazlalığına, sosyal ve ekonomik sorunlar ile özlük ve çalışma şartlarındaki olumsuzluklara rağmen, bütün hemşirelerin kendilerine düşeni görev bilinci ve sorumluğu içerisinde büyük gayretle yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Aybek, "Bu duygularla tüm hemşirelerin Hemşireler Gününü kutluyorum" dedi. 

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç.Dr. Meryem Yavuz Ege ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Figen Çulha Ateşci'nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, hemşirelik mesleğinin sorunları, imajı ve meslekte hastalığa yaklaşım ilkeleri anlatıldı. 

Hemşirelik mesleğinin eğitim aşamasından çalışma hayatına kadar uzanan süreçte eğitimcilere, öğrencilere, çalışanlara önemli sorumluluklar düştüğünü belirten konuşmacılar, eğitimciler olarak kendilerine düşen sorumluluğun, profesyonel hemşireliğe geçişi sağlayan eğitim programları geliştirmek ve öğrenciyi aktif kılan öğretim yöntemlerini kullanmak olduğunu söylediler. Ülkemizde hemşire sayısının yetersizliği, hemşire arzı, çalışma koşulları ve yasal durum üzerine görüşlerini dile getiren konuşmacılar, her hemşirelik haftasında bu sorunların gündeme geldiğini ancak çözüm konusunda inançlarını kaybetmediklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 14:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?