3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hepimiz Kürşat'ız Çin Seddi'ni yıkarız

Denizli'de Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından vatandaşlara Çin mallarının alınmaması çağrısında bulunuldu.

Denizli Ülkü Ocakları Derneği Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan Uygur Türklerine karşı yapılan katliamı sloganlar eşliğinde basın açıklamasında bulunarak protesto etti. Yeni Cami önünde öğle namazının ardından toplanan vatandaşlara, İmam Birol Güvenç tarafından öldürülen bini aşkın Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.Cenaze namazı sonrasında hayatlarını kaybeden Uygur Türkleri için dua edildi. Duanın ardından Çin aleyhine, 'Katil Çin', 'Hepimiz Kürşat'ız, Çin Seddi'ni yıkarız' şeklinde sloganlar atılırken, Çin mallarının boykot edilmesi istendi.

Denizli Ülkü Ocakları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülgen, Uygur Türklerinin, zulmün ve esaretin pençesinde nice evladını yitirdiğini ve yitirmeye devam ettiğini söyledi. Ülgen, "Irak'ta, Bosna'da, Çeçenistan'da, Karabağ'da, yaşanan insanlık dramlarına sağır kalan uluslararası camianın varlığından söz etmek mümkündür. Hürriyet uğruna bugün sokaklara dökülenlerin mücadelesi insanca yaşayabilmek ve Türk kalabilmek içindir. Bu mücadele çeşitli uygulamalarla Çin tarafından engellenmeye çalışılmakta, eziyet ve işkenceyle yaşama hakları ellerinden alınmaktadır. Bilinmesini isteriz ki Uygur Türkleri asla yalnız değildir. O büyük bir milletin kıymetli bir parçasıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından Çin aleyhine sloganlar atarak, olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 17:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?