2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Her ağaca bir kadın

Denizli’nin Çivril ilçesinde, kaçak ağaç kesen üç kişi ile ağaç kesilmesine rüşvet karşılığı göz yumduğu iddia edilen orman bekçisi tutuklandı. Işıklı Jandarma Komutanlığı ekipleri, kolluk devriyesi sırasında Aktaş Köyü koruma alanı yolunda, H.D, S.D ve Y.D’nin ormanlık alanda kaçak ağaç kesimi yaptıklarını belirledi.

Jandarmanın suçüstü yakaladığı 3 kişiye 201 YTL para cezası kesildi, kaçak kesilen odunlar ile bulundurdukları aletler, Çivril Orman İşletme Şefliğine teslim edildi.
Olayla ilgili yapılan araştırmalar sonunda, Aktaş Köyü koruma alanında orman bekçisi olarak görev yapan Ö.A’nın, irtibata geçtiği üç kişiden, orman içinde ağaç kesilmesine karşılık, kendisine her defasında bir hayat kadını istediği tespit edildi.
Ormanda bekçilik yapan Ö.A’nın ifadesinde, söz konusu kişilerin kendisine hayat kadını getirdiklerini ve buna karşılık ormandan gizlice ağaç kesmelerini sağladığını itiraf ettiği bildirildi.


Nöbetçi mahkemeye çıkartılan H.D, S.D. ve Y.D. rüşvet vermek suçundan, orman bekçisi Ö.A. ise rüşvet almak suçundan tutuklanarak Çivril K-2 tipi kapalı cezaevine gönderildi.

aa
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 10:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?