2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Her çocuğa bir fidan

HER ÇOCUĞA BİR FİDAN KAMPANYASI

Denizli Belediyesi'nin başlattığı 'Her Çocuğa Bir Fidan Kampanyası’ her geçen gün büyüyor. Kampanya çerçevesinde 3 yılda dikilen 250 bin fidanın ardından bu yıl da 60 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Kampanya çerçevesinde bugün Cankurtaran Mevkii ve Sevindik Mahallesi'nde fidan dikimi yapıldı. Denizli-Antalya karayolunun yol üzerindeki boş alanların ağaçlandırıldığı çalışmaya Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Şamil Çınar ve Nilgün Ök de katıldı.

AMAÇ DAHA YEŞİL BİR DENİZLİ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tören öncesi yaptığı konuşmada, Denizli Belediyesi'nin yeşillikler içinde bir kent oluşturulması için ağaç dikimine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Her Çocuğa Bir Fidan Kampanyası'nı kentimizin dört bir tarafında sürdürüyoruz. Denizli yeşil alan miktarı olarak Türkiye ortalamasının üzerinde. Amacımız, daha da yeşil bir kenti gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. Herkesin en az bir dikili ağacı olsun. Sadece okullardaki öğrencilerimiz bir fidan dikse 147 bin fidan toprakla buluşur. Ağaç dikiminde bizlere destek olan katkı veren ve fidan diken herkese teşekkür ediyorum" dedi. Zeybekci'nin konuşmasının ardından kampanyaya katılan çocuklar ve katılımcılar fidan dikti. Kampanya Sevindik Mahallesi'ndeki boş araziye fidan dikimiyle devam etti.

HER ÇOCUĞA BİR FİDAN KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:40:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakanerkuş IP: 78.171.227.xxx Tarih : 12.04.2010 20:21:14

Her çocuga bir fidan sloganı güzel ama  birde bunun diger yüzü kayalık caddesinde bulunan MÜFTÜ AHMET HULİSİ İ.Ö.Okulu yol genişletme gerekçesiylen yıkılan bahçe duvarı ve bunun yanında (kesilen) diyemiyorum dogranan agaçlar.Bu agaçlar kesilmedende yol genişletilebilirdi.Köklerinden düzenli sökülerek taşınabilirdi.Ama çevreci belediyemiz varya.NASIL ÇEVRECİLERSE bir agacın kaç yılda o boya geldigini bilmiyorlar.YAZIKLAR OLSUN.