2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Herkes ağlamama taktı'

Denizlispor, Turkcell Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında kendi sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.


Denizlispor'da Eskişehirspor deplasmanında ilk 25 dakikada bulduğu 3 golle öne geçmesine rağmen maçı son saniyelerde yediği golle 4-3 mağlup bitirmenin üzüntüsü ve şaşkınlığı yaşanıyor. Son 3 haftada 9 gol atıp kalesinde 10 gol gören Yeşil-siyahlı ekip, Cuma günü kendi sahasında karşılaşacağı Fenerbahçe'yi yenmenin hesaplarını yapıyor. Haluk Ulusoy Tesisleri'nde Teknik Direktör Ümit Kayıhan yönetiminde yapılan antrenmana Eskişehirspor maçında sakatlanarak yerini Vega'ya bırakan kaleci Cenk de katılırken,


bu oyuncunun önemli bir şeyi olmadığı ve Fenerbahçe karşısında forma giyebileceği öğrenildi. Sakatlıkları sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Murat Karakoç, Burak ve Couto dışında tüm futbolcular idmana katıldı. Murat Karakoç'un yarın İzmir'de ameliyat olacağı öğrenildi. Antrenmanda düz koşu ve top çalışması yapan Yeşil-siyahlı ekipte futbolcuların oldukça üzgün olması dikkat çekti.
Teknik Direktör Ümit Kayıhan, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Eskişehirspor maçı sonrası ağlamadığını belirterek, "Herkes benim gözyaşıma taktı, ama ben orada gözyaşı dökmedim. Yediğimiz 4. golden sonra kulübeye oturup, 'Başımıza bu da mı gelecekti ?' diye düşündüm. Biz teknik direktörler lider insanlarız ve hep ayakta kalmak zorundayız. Neticelere eş değer, sevinç ve üzüntümüzü gösterirken bunu ya içimize atacağız ya da dışarı atarken dikkatli olmalıyız. 3 hafta üst üste aynı olaylar cereyan
ederse ister istemez insan psikolojik bir tepki verebiliyor. Futbolcularım gittikten sonra kulübede öyle kaldım" dedi.
Fenerbahçe maçının da diğer maçlar gibi önem taşıdığını belirten Ümit Kayıhan, "Şampiyonluk mücadelesi veren ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir ekiple karşılaşacağız. Denizlispor'un iç sahadaki avantaj ve üstünlüğü göz ardı edilemez. 3 hafta önce takımın başına geldim ve oyuncularım korkunç bir performansla çalışıyor. Gol yollarında etkililer ama gol yemede de üstünler. Zaman içerisinde bunu telafi etmek zorundayız. Denizlispor'un her maçta gol yediğini görüyoruz. Bunu takım savunması olarak
değerlendirmek, tüm sorumluluğu defansa bağlamamak lazım. Bizim takım savunmasında sıkıntımız var defansta değil. Bunu çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Genel Menajer Özhan Çetin ise, Kocaelispor, Hacettepespor ve Eskişehirspor maçlarında avantajlarını kullanamayarak mağlup olduklarını belirterek, "Bu takımlar bizim rakibimiz. Hem üç puan kaybettik hem de rakiplerimizin puan almasını sağladık. Maç içerisinde yaşanan dalgalanmalara bir an önce son vermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Maçı önde götürürken kaybetmenin kendilerini üzdüğünü belirten Kayıhan, "Hele hele 3-0'dan 2-0'dan maç kaybettikten sonra takımda psikolojik sıkıntı daha da artıyor. Ama bunu aşacağız. Eskişehirspor maçından sonra bunun sebeplerini araştırıp bulduk. Genç takım olmamız sebebiyle bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bunun çalışmalarını hocamız çözecek. Bu sıkıntıları çözdüğümüzde UEFA Kupası'nda oynayacak bir ekip oluruz. Hep defans hem takım savunma anlamındaki eksiklerimizi gidermek zorundayız" dedi.
(AV-SÇ-İY-İY-D)

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?