2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Heyelan bir köyü yok ediyordu

SEL VE HEYELAN BİR KÖYÜ YOK EDİYORDU

Denizli'nin Kale İlçesine bağlı Narlı köyünde meydana gelen sel ve heyelan bir evi tamamen yıkarken, 6 ev kullanılamaz hale geldi.

Kale İlçesi Narlı köyünde dün öğleden sonra başlayan sağanak yağmur kısa sürede su taşkınına dönüştü. Sel sularının dağdan getirdiği taş ve kayalar bir evi tamamen yıkarken, 6 ev kullanılamaz hale geldi. Sağanak yağmurla birlikte Avdan Dağı'ndan sökülen taş ve kayalar önce köy deresini doldurdu daha sonra sel suları kayaları köye kadar sürükledi. Köyün içerisindeki köprünün üzerinden taşan sel sularının taşıdığı kayalar köyün aşağı mahalle kısmını kaplarken köy yolunu kapattı. Bazı evler kayaların çarpması sonucu kullanılamaz hale gelirken, 3 evde oturanlar vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Olaydan sonra Sivil Savunma İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri ekipleri ve itfaiye ekipleri köye gelerek köy yolunu ulaşıma açtı.

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz da köye gelip incelemelerde bulunurken, felaketin yol açtığı hasarın bugün daha net ortaya çıktığını söyledi. Köy adeta taşla dolarken, köy muhtarı Ahmet Ceray, 6 evin hasar gördüğünü bir evin yıkıldığını söyledi. Selin doğal bir felaket olduğunu belirten Ahmet Ceray, "Yağmurun aşırı şekilde yağması bir de köyün çukur havzada kalması, yukarı bölgelere yağan yağmur kayaları köye indirdi. Çok şükür can kaybımız yok. Arazilerimizin yüzde 80'i hasar gördü. Felakette 6 ev hasar gördü, bir ev çöktü" dedi.

Köylü bir kadın yarım saat çok şiddetli yağmur yağdığını belirterek, "Yağmur suları ile birlikte kayalar geldi köprü tıkandı. Tıkanan köprüden taşan sular evleri bastı. Biz evdekilere çıkmaları için bağırdık ancak onlar sel sularını nasıl aşacaklarını bilemedi. Komşularımız bir saat içinde suyun içinde kaldılar ve kendi imkanlarıyla kurtuldular. Kayalar suyla beraber köye indi" dedi.

SEL VE HEYELAN BİR KÖYÜ YOK EDİYORDU
SEL VE HEYELAN BİR KÖYÜ YOK EDİYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 15:20:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 16:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?