3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Heyet raporları hakkında konferans

Denizli Devlet Hastanesi'nde 'Heyet Raporu Verme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar' konulu bir konferans düzenlendi.


İl Sağlık Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi hastaneleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi'nden sorumlu hekim ve çalışanların katıldığı konferansta, heyet raporları hakkında genel değerlendirme ve bu konuyla ilgili yürürlükteki mevzuat hakkında bilgi verildi.


Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Kenan Yıldırım, Türkiye'de 8 milyon civarında özürlü bulunduğunu belirterek son politikalarla bu kalabalık özürlü grubuna devlet tarafından ciddi anlamda hizmet sunulduğunu söyledi. Yıldırım, böyle büyük bir gruba; özel eğitim, özel bakım, özürlü aylığı vergi indirimi, paso, özürlü arabası gibi imkanlar sunulduğunu belirtti. Sağlık kurullarının burada çok önemli görevleri olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Çünkü bu hizmeti sunacak resmi
kurumlar; sizler tarafından verilen bu raporlarla karar verip icraat yapacaklar. O halde vereceğimiz raporlarla, ne özürlünün hakkını yedirelim ne de devletimizin kaynaklarının çarçur edilmesine çanak tutalım. Uygulamada bu bireylere en az bir defaya mahsus olmak üzere özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmesi yoluyla tıbbi durumlarının belgelenmesi yöntemi benimsenmiş, bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlere yetkili sağlık kurumlarınca özürlü sağlık kurulu raporu verilmesi gerekir."
Toplantı sonrası tüm kurum temsilcileri heyet raporları konusunda kurumlar arası yaşanan sıkıntılar ve giderilme yolları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 08:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay yakut IP: 88.245.213.xxx Tarih : 23.01.2009 23:25:52

iyi günler ben size birşey soracam ben bundan 2 sene önce özürlü raporu aldım bana yüzde 50 verdiler şimdi bir özürlü raparu daha aldım bu sefer yüzde 5 verdiler şimdi hangisi dpğru bunun benim hastalığım doğuştan bir tane böbreğim olmaması diğer böbreğimimde amelyatlı olması bana heyet raporu veren hastane aynı hastane aynı doktorlar nasıl oluyor bu iş anlamadım gitti bana yardımcı olurmusunuz