3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hierapolis Otel'e yine haciz

Denizli'de yıllardır haciz işlemleriyle gündeme gelen otelde, turistler yüzerken mallar haczedilerek götürüldü.

Denizli'nin Karahayıt Beldesi'nde bulunan 4 yıldızlı Hierapolis Otel, son günlerde yine icra konularıyla gündeme geldi. Otelin sahibi olan Kittaş A.Ş.'ye yönelik 2003, 2006 ve 2007 yıllarına ait her biri 555 bin dolarlık toplam 1 milyon 665 bin dolarlık borç için, alacaklı olan Mega Tekstil'in avukatları, Denizli 3. İcra Müdürlüğü ekipleri ile birlikte 2 hafta önce otele gelmiş ve icra takibi başlatmıştı. İcra işleminin bir süre ertelenmesi konusunda yapılan anlaşmanın ardından geçen sürede herhangi bir gelişmenin olmaması üzerine alacaklı firmanın avukatı ve icra ekipleri jandarmayla birlikte otele gelerek haciz işlemini başlattı.

Yerli ve yabancı yaklaşık 300 turistin konakladığı otelde, icra işleminin yapılmasının ardından, başta restoran bölümündeki masa ve sandalyeler olmak üzere, oteldeki klimalar, televizyonlar ve diğer taşınabilir mallar haczedilerek kamyonlara yüklenmeye başlandı. Otelin yüzme havuzunda yüzen ve güneşlenen turistler ne olduğunu anlamaya çalışırken, bazı turistler otelden ayrılmaya karar verdiklerini söylediler.

Otel Müdürü Ahmet Uluskan, otelde turistler varken başkasına ait borç için haciz işlemi yapıldığını söyleyerek, "Otelimize haksız yere hukuk dışı icra işlemi başlatıldı. Şaşkınlık içindeyiz. İtiraz ediyoruz ama bütün otel haciz altında, icradan dolayı rezervasyonları iptal etmek zorunda kaldık. Acentelere karşı mahcup duruma düştük. Otelin kariyeri sarsıldı. Hakkımızı mahkemede arayacağız" dedi.

İcra işlemini başlatan şirketin avukatı Mustafa Kılıç, icra anlamında doğru bir işlem için otele geldiklerini belirterek, "Burada icra yaparken fiili mukavemetle karşılaşıyoruz. Burada kamu düzenini sarsacak gelişmeler yaşanıyor. Burada muazaralı işlemlerle sürekli el değiştiren bir otel işletmesi görüyoruz. Sürekli değişiyor ve borçlarını ödemiyorlar. Bu borçlarını ödeyecekler. 'Turizm zarar görüyor, Türk turizmine balta vuruluyor' sözleri doğru değil. Böyle olursa Alanya'dan Antalya'ya kadar hiçbir otel borcunu ödemez. Bu otelde iğne iplik ne varsa kaldıracağız. Turistleri uyarmaları ve otele almamaları konusunda otel yönetimini uyardık. Alacağımızı tahsil edene kadar malları haczetmeye devam edeceğiz" dedi.

Otelin avukatı Coşkun Caymaz ise, şu an işletmeci olan şirketin alacak ve borçla bir ilgisi olmadığını ancak malların haczedildiğini belirterek, "Bu işlem tamamen hukuka aykırıdır. Bunun ile ilgili yasal yollara başvuracağız. Bu işyerinin borçlu ile bir ilişkisi yoktur. Biz kiracı olarak oteli boş olarak kiraladık. İçerideki tüm menkul ve demirbaşlar şirketimizindir ve faturalıdır. Yapılan işlem hukuka aykırıdır" dedi.

Haciz edilen eşyalar işçiler tarafından kamyonlara yüklenirken, bazı yerli turistler de oteli terk etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 14:52:50
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?