6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Hırsızlar camiye dadandı

Denizli'deki bir cami son 10 günde iki kez hırsızların hedefi oldu. Camideki güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen hırsızlık olaylarının ilkinde plastik çöp kovası çalınırken, diğerinde ise abdest alıyormuş gibi yapan üç kişi, 4 çeşmeyi yerinden söküp alarak kaçtı. Camide güvenlik kamerası sisteminin bulunduğunu belirten uyarı yazısını şadırvana astıklarını ifade eden imam Arif Topuz, uyarıya rağmen hırsızlık yapılmasına isyan etti.

Merkezefendi Mahallesi'ndeki Üzümdede Hulusi Efendi Camii'nde son 10 günde iki kez hırsızlık olayı meydana geldi. Her ikisi de camideki güvenlik kameraları tarafından görüntülenen hırsızlık olaylarından ilki 9 Mayıs'ta yaşandı. Caminin yanındaki şadırvana gelen 55 yaşlarındaki kişi, burada bulunan plastik çöp kovasını alıp uzaklaştı. İkinci hırsızlık olayı 19 Mayıs'ta meydana geldi. Gece caminin şadırvanına gelen yaşları 16 ile 20 arasında değişen 3 genç, önce çeşmelerden su içiyormuş gibi yaptı. Daha sonra çeşmelere gelen suyun ana vanasını arayan şüpheliler, demir parmaklıklara tırmanıp güneş enerjisinin bağlı olduğu depodan gelen suyu kesti. Işığı da kapatan şüpheliler yoldan otomobil ya da birinin geçtiğini görünce abdest alıyormuş gibi davranırken 4 bataryayı yerinden söktü.

İMAM TEPKİ GÖSTERDİ

Şadırvanda bataryaların olmadığını gören imam Arif Topuz, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyince hırsızlık olayını fark etti ve polise bilgi verdi. Camiye gelen polis, şüphelileri belirlemek için parmak izi çalışması yaptı. İmam Topuz, şadırvana, camide güvenlik kamerasının bulunduğunu belirten uyarı yazısı astıklarını anlatarak, buna rağmen hırsızlığın yaşanmasına tepki gösterdi. Topuz, "Önce çöp kovasını çaldılar. Daha sonra 3 kişi şadırvandaki bataryaları çaldı. Burası kutsal bir mekan, bari burada hırsızlık yapmasınlar" dedi.

...
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2012 Salı 14:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?