2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hırsızlık çetesine operasyon

Denizli'de, hırsızlık olayları ile ilgili başlatılan 'Kerpeten' isimli operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan mala karşı işlenen suçlara yönelik operasyonda, il merkezinde faaliyet gösteren ve örgütlü olarak hırsızlık suçu işlediği ileri sürülen bir grubun varlığı tespit edildi. Örgütün tüm unsurları ile birlikte deşifre edilebilmesi ve hırsızlık mallarının ele geçirilmesi için başlatılan aralarında örgüt lideri ve yöneticilerinin de bulunduğu çeteyi çökertmek amacıyla 21 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, hırsızlık çetesi üyesi 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, 3 adet dizüstü bilgisayar, 3 masa üstü bilgisayar, 4 LCD monitör, 2 plazma TV, 11 cep telefonu, 2 fotoğraf makinası, 2 kamera, 4 yonca altını ve birer adet kol saati, yüzük, av tüfeği ile birlikte PVC kapı ve pencereleri açmak için kullanılan çok sayıda tornavida, pense, 10 gram esrar maddesi ve 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon ile 20 adet hırsızlık olayının aydınlatıldığı, ele geçirilen malzemelerden bazılarının sahiplerine teslim edildiği belirtilirken gözaltında bulunan zanlıların hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunduğu belirlendi. İfadeleri tamamlandıktan sonra 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde hırsızlık yapmak ve suç eşyalarını satın almak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 17:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?