6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Hollanda'da Denizli rüzgarı

HOLLANDA'DA DENİZLİ RÜZGARI

Denizli Belediye'sinin organize ettiği, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ve Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) destek verdiği, kardeş şehir Hollanda'nın Almelo şehrindeki Denizli Tanıtım Günleri devam ediyor.

Etkinliklerin 2. gününe Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, başkan yardımcıları Şamil Çınar, Aytaç Turgut, Almelo Belediye Başkan Yardımcısı Jan Van Marle, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve protokol üyeleri de katıldı. Denizli Tanıtım Günleri'nin 2. gününde Halk Genel Okulu'nda etkinlikler düzenlendi. Denizli Belediye Konservatuvarı Türk Sanat ve Halk Müziği ekiplerinin konser verdiği etkinlikte, Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu ise bir gösteri sundu. Minik öğrenciler için hazırlanan Aşık ile Maşuk ise çocukların ilgi odağı oldu. Etkinliklerin ardından çocuklar sahneye çıkarak Denizli'nin yerel kıyafetlerini giyebilmek için birbiriyle yarıştı. Diğer bir etkinlik de ise Denizli Belediyesi Mehteran Takımı, Theater Otel'in önünde şehir merkezine kadar süren yürüyüş yaptı. Almelolular da yol boyunca mehter takımına ilgi göstererek alkışla destek verdi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı açıklamada tanıtım günlerinin önemine dikkat çekerek, "Denizli ile Almelo 36 yıldır kardeş şehirdir. Kardeşlik ilişkilerle bugüne kadar geldik, iyi bir ivme yakaladık. Sadece karşılıklı ziyaretlerle sınırlı kalmayıp ortak projeler üretmeye gayret ettik. Denizli Tanıtım Günleri de bu ortak projelerimizden bir tanesi. Denizli kültürünü anlatma adına, burada yaşayan Türkler'le kaynaşma adına bu etkinliği düzenledik. Denizli ile Almelo arasındaki kardeşliği herkes görsün istedik. Tekstil ürünlerimizden cam seramiğimize kadar tüm ürünlerimizi tanıtmak amacındayız. Sadece Denizli Belediyesi olarak değil odalar, borsa, sivil toplum kuruluşları ve rektörümüzle top yekün buradayız. Ancak birlikte olursak güzel şeyler çıkartırız. Denizli'nin tanıtımına olumlu katkı yaptı. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Almelo Belediye Başkan Yardımcısı Jan Van Marle de, yapılan faaliyetleri önemsediğini belirterek, "Bu yapılan faaliyetleri çok olumlu değerlendiriyorum. Özelikle öğrencilere yapılan ziyaretleri çok önemsiyorum. Gençler bizim geleceğimizi oluşturacak. Bunun yanında sanatçılar burada faaliyette bulundular. Şimdi onları da buradaki etkinlikleri gördük. Sanatçıları, politikacıları, herkesi burada gördük. Yapılan çalışmaların gelecek açısından son derece olumlu buluyorum" dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, Denizli ve Almelo'nun kardeşliği çok eskilere dayandığını hatırlatarak, '"Eskilere dayanan bu kardeşlik biz kez daha pekişti. Bu nedenle katkı koymak için rektörlük görevini devir alır almaz Almelo'ya geldim. Biraz da üniversiteler arası kardeşliğin gelişmesi gerekir. Belediye Başkan Yardımcımız Şamil Çınar'la Almelo Üniversite'sine giderek yetkililerle bir araya geleceğiz" diye konuştu.

Denizli Tanıtım Günleri, çeşitli etkinliklerle hafta sonuna kadar devam edecek.

HOLLANDA'DA DENİZLİ RÜZGARI
HOLLANDA'DA DENİZLİ RÜZGARI
HOLLANDA'DA DENİZLİ RÜZGARI
HOLLANDA'DA DENİZLİ RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 18:53:02
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 17:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?