3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hollandalı seracılar Denizli'de

HOLLANDALI SERACILAR DENİZLİ'DE YATIRIMCILARLA BULUŞTU

Hollanda'da seracılık sektöründe faaliyet gösteren 16 firmanın temsilcilerinden oluşan işadamları grubu yatırım, işbirliği ve görüşmeler yapmak üzere Denizli'ye geldi.

Hollanda'dan gelen seracılar Denizli Ticaret Odası'nın düzenlediği iş görüşmesi organizasyonunda bu sektörde yatırımları olan veya yatırım planlayan Denizlili işadamlarıyla bir araya geldi. İkili iş görüşmelerinden öncesi heyet, Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili İmran Eraslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eraslan, heyeti Denizli'de görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Heyeti geçen yıl yine ağırlamış ve Denizlili yatırımcılarla bir araya gelmelerini sağlamıştık. Bunun ardından Ticaret Odası heyeti de Hollanda'da çeşitli incelemeler yapmıştı. Denizli'nin alternatif sektörleri arasında bulunan seracılık için özellikle pazarlama konusunda endişeler var. Bu konuda heyetin görüş ve önerilerini bekliyoruz" dedi. Denizli'deki seracılık çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Hollanda Sera Culture Komitesi Başkanı Harm Maters ise Denizli ile ilgili analiz çalışmaları yaptıklarını, özellikle bu ziyaretlerinde analiz ile ilgili görüş alışverişini katılımcılara aktaracaklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Denizli Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Vekili Eraslan, Denizli'nin geleceği için bu tür ziyaretlerin ve toplantıların çok önemli olduğunu söyledi. Denizli için seracılığın çok önemli olduğunu dile getiren Eraslan, "Şu anda bu sektöre yatırım yapan müteşebbislerimiz ve yatırım yapmak isteyen işadamlarımız var. Hollanda bu sektörde ciddi bir tecrübeye sahip ve biz bu tecrübeden yararlanmak ve işbirliği ortamı hazırlamak için bu toplantıyı organize ettik" diye konuştu.

Hollanda Sera Culture Komitesi Başkanı Harm Maters ise Sera Culture Programı hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Büyük ve genç nüfusa sahip, büyüyen bir ekonomisinin ve sürekli değişen ürün talepleri ile ilgi çekici ihracat piyasalarının olması ve bahçecilikteki deneyimi dolayısıyla Türkiye'yi tercih ettiklerini anlatan Maters, "Hollanda ile işbirliği halinde ise daha iyi ürün ve pazar bulunması, böylece de ciddi kazançların elde edilmesi söz konusu. Sera Culture Programı çerçevesinde Antalya'da bir eğitim merkezi kurulacak. Bu merkezdeki eğitimlerle sera konusunda ciddi aşamalar kaydedileceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Maters, Hollanda'nın seracılık konusunda 100 yılı aşkın deneyimi olduğunu, bunu Türkiye ile paylaşmak istediğini sözlerine ekledi.

HOLLANDALI SERACILAR DENİZLİ'DE YATIRIMCILARLA BULUŞTU
HOLLANDALI SERACILAR DENİZLİ'DE YATIRIMCILARLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 16:41:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?