2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hollandalılardan yatırım araştırması

Hollandalı işadamlarından oluşan 40 kişilik grup Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret ederek, Denizli'deki seracılıkla ilgili bilgi aldılar.


Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği Tarım Ateşesi Carla Konstens, Hollanda Ticaret Odası Başkanı Marivs Veldkamp, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, ve Hollandalı işadamları katıldı. Denizli hakkında kısa bir bilgi veren Vali Yavuz Erkmen, Denizli'nin özellikle ev tekstili konusunda tanınan bir şehir olduğunu söyledi. Denizli'de tesktil sektörünün dışında birçok sektörde büyük yatırımların yapıldığına dikkat çeken Vali Erkmen, "Demiryolu ve havaalanının olmasın Denizli'yi lojistik anlamda önemli kılıyor. Son yıllarda gelişme gösteren sektörlerin başında da tarım ve hayvancılık geliyor. Burada küçük işletmeler zamanla daha büyük işletmelere dönüşüyor. Eskiden eski usulle yapılan seracılık şu anda, jeotermal suyla yapılan seralara doğru büyük bir geçiş var. Seracılık değerlendirilmesi ve yapılması gereken bir konu. Büyük ve modern seraların işletmeci firmalarının çoğunluğu İspanyol. Hollanda gibi tarım ve seracılıkta önemli yol almış bir ülke, gerek bizim işletmecilerimizle, gerekse kendileri yatırımları gerçekleştirebilirler. Biz Denizli'de idare olarak her türlü işbirliğine açığız. Resmi ve sivil toplum örgütleri olarak da gerekli desteği vermeye hazırlar" dedi. Vali Erkmen, hedeflerinin 6 bin dönümlük bir alanda jeotermal suyla seracılığın yapılması olduğunu söyledi.. Grup adına konuşan Hollanda Ticaret Odası Başkanı Marivs Veldkamp ise, Vali Yavuz Erkmen'e kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Grubun içinde her sektörden işadamının bulunduğunu ifade eden Veldkamp, "Türkiye'nin ekonomik açıdan hızla büyüdüğünü görüyoruz. Tarım sektörü hızla büyüyor. Jeotermal enerji sizin için büyük bir potansiyel arz ediyor. Bizim grubumuzda yatırımcılar bulunmuyor. Grubumuzda bulunan kişiler, işbirliği yapmaya hazırlar. Bizler yaptığımız Türkiye seyahatinde Türk işadamları ile yakın irtibat içinde olacağız. Bu işbirliği görüşmeleri yakın bir zamanda yatırımlara dönüşecektir" diye konuştu.


Konuşmaların sonrasında Hollandalı işadamları Vali Erkmen ile yatırım yapabilecekleri yerler ve seracılık hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Toplantının sonunda ise Hollanda Ticaret Odası Başkanı Marivs Veldkamp Vali Erkmen'e hediye verdi. Vali Erkmen'de katılımcılara Denizli havlusu hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 22:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?