7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Honaz Belediyesi'nden kurban kitapçığı

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde vatandaşlara Kurban Bayramı, kurban kesiminin önemi ve kesilecek kurbanlıklar ile ilgili kitapçık dağıtıldı. 

Honaz Belediyesi tarafından 3 bin adet bastırılan ve ev ve işyerlerine tek tek dağıtılan kitapçıklar, uzman bir ekip tarafından hazırlandı. Kitapçıklarda, kurbanın özü anlatılırken, hangi hayvanların urban edilebileceği, hayvanlarda yaş tayininin nasıl yapılacağı, kesim işleminin ne zaman ve nasıl yapılacağı, yüzme işlemi, deri, etlerin muhafazası, ve yasal anlamda vatandaşların zorunlu olarak yapmaları gereken görevlerin yanı sıra, çevrenin korunması gibi bilgilere yer veriliyor. 

Kurban kitapçığı ile birlikte herkese 2008 yılı takvimi de dağıttıklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Kurban Bayramı'nın millet olarak sahip çıkılması gereken özel günlerden biri olduğunu ifade ederek, "Kurban, insanlarımızın birlikteliğini ve yardımlaşma duygularını pekiştirdikleri önemli günlerimiz arasında yer almaktadır. Honaz Belediyesi olarak vatandaşlarımıza, kurbana ilişkin bütün bilgilerin yer aldığı bir kültür hizmeti sunmayı uygun gördük. Bu kitapçığın oluşturulmasındaki hedefimiz, vatandaşların kurban olgusunu tam olarak algılaması ve usulüne uygun kurbanlarını kesmelerini sağlamaktır. Tiitizlikle hazırlanan bu kitapçığın vatandaşlarımıza büyük yarar sağlayacağını ve bilinçsizce yapılan bazı hayvan kesimlerinin önüne geçeceğine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 14:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Durmuş IP: 83.85.50.xxx Tarih : 16.12.2007 12:37:53

HELAL OLSUN DERIM İŞTE BEN BU REİSİN ELİNİ ÖPERİM GÖREV BUDUR HALKINA HİZMET BUDUR ŞİMDİYE KADAR HEP KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE YALAN YANLIŞ HARAKETLERLE HAYVANLARA NE EZİYET VERDİK ÇEVREMİZİ NASIL KOKUTTUK BIRAKIN ÇEVREMİZİ DÜNYAYI BİLE KOKUTTUK BÖYLE İNSANLAR DEMEKKİ VAR ARAMIZDA KUTLARIM KURBAN BAYRAMINIZI CANDAN KUTLAR HİZMETLERİNİN DEVAMINI DİLERİM