2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Horoz galibiyeti unuttu

DENİZLİSPOR 5 AYDIR GALİBİYETE HASRET

Denizlispor 5 aydır galibiyete hasret. Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında bu hafta kendi evinde ligin başarılı ekiplerinden Bursaspor'la karşılaşacak olan Denizlispor'da hazırlıklar sürüyor.

Bursaspor'u yenerek bu sezon ilk galibiyetini almak isteyen Yeşil-siyahlı ekip, adeta galibiyeti unuttu.

 Geçen sezon 17 Mayıs'ta oynanan 32. hafta maçında Ankaraspor'u kendi sahasında 2-0 yenerek galip geldikten sonra oynadığı 9 lig maçından galip gelemeyen Denizlispor, bu hasretine 17 Ekim'de karşılaşacağı Bursaspor galibiyetiyle son vermenin hesaplarını yapıyor. 2008-2009 sezonunda Mesut Bakkal'la son haftaya girilirken ligde kalmayı garantileyen Yeşil-siyahlılar, 17 Mayıs'ta oynanan 32. hafta

müsabakasında Ankaraspor'u Wescley ve Bangoura'nın golleriyle 2-0 yendi. Daha sonra oynadığı Ankaragücü ve Beşiktaş maçlarını kaybederek sezonu tamamlayan Yeşil-siyahlı ekip, bu sezonun 9. haftası öncesi henüz galibiyetle tanışamadı.

Bu sezon lige kötü bir başlangıç yapan Yeşil-siyahlılar teknik direktör Erhan Altın yönetiminde çıktığı 3 maçı kaybederken, Nurullah Sağlam'la oynadığı 4 maçtan 3 beraberlik çıkardı. Ankaraspor'un ligden düşürülmesiyle hükmen galibiyeti bulunan Yeşil-siyahlılar 6 puanla düşme hattının bir sıra üstünde bulunuyor.

Denizlispor, geçen sezon Ankaraspor maçından sonra galip gelememesinin yanı sıra gol yollarında da sıkıntı çekmeye devam ediyor. Hükmet galip sayıldığı Ankaraspor maçı dışında oynadığı 9 karşılaşmada sadece 3 gol atabilen yeşil siyahlılar, kalesinde 16 gol gördü. Denizlispor'un bu sezon attığı 3 golde, Angelov, Ahmet Cebe ve Roberts'in imzası bulunuyor.

Denizlipor Genel Menajeri Özhan Çetin, uzun süredir galip gelememelerinin üzerlerinde bir baskı oluşturduğunu ancak bu dönemin de sona ereceğini belirterek, "Ligde en son galibiyetimizi geçen sezon Ankaraspor'a karşı almıştık. Bu sezon lige istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Bu saatten sonra söyleneceklerden ziyade, yapılacaklar önem taşıyor. Lig başından beri bazı şanssızlıklar yaşadık. Ancak bunları yavaş yavaş atlatıyoruz" dedi. Bursaspor maçının böyle bir dönemde mutlaka kazanılması gereken

bir maç olduğunu ve tüm planların galibiyet üzerine yapıldığını belirten Özhan Çetin, "Bursaspor'u yenmekten başka bir çaremiz yok. Geçen sezon da böyle kötü bir dönem yaşamış ancak üst üste aldığımız galibiyet serisiyle zor günleri atlatmıştık. Bursaspor maçı da bizim için dönüm noktası maçlardan biri" dedi.

Hafta sonunda Manisaspor'la oynanan hazırlık maçının ardından dünü izinli geçiren Yeşil-siyahlılar, Bursaspor maçı hazırlıklarına bugün başladı. Denizlispor'da milli takımlarında bulunan Koffi, Berberoviç ve Bangoura'nın yanı sıra, Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan Güray ve Cenk çalışmalarda yer almıyor. Sakatlığı süren Boşnak oyuncu Bajic'in takımla çalışmalara başladığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:49:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?