2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Horoz'a zor fikstür

Denizlispor'u 2009-2010 futbol sezonunda zor bir sezon başlangıcı bekliyor.
Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 futbol sezonu fikstürü çekildi.

Geçen sezon ligi 38 puanla 15. sırada tamamlayan ve ligde kalmayı başaran Denizlispor, yeni sezona da zor bir fikstürle başlayacak.

Denizlispor, yeni sezonun ilk maçında Fenerbahçe'yle kendi evinde oynayarken, 2.haftada deplasmanda Galatasaray, 3. haftada deplasmanda Sivasspor'la karşılaşacak. Ligin ilk 3 haftasında şampiyonluk hedefleyen takımlarla oynayacak olan yeşil siyahlılar, 4. haftada da ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor'la deplasmanda karşılaşacak. Ligde büyük takımlarla ilk veya son haftada karşılaşma geleneğini bu yıl da sürdüren Denizlispor, geçen sezon ilk maçını Galatasaray, son maçını da Beşiktaş'la oynamıştı. Bu sezon da lige Fenerbahçe maçı ile başlayacak olan Denizlispor, Beşiktaş'la 8. haftada deplasmanda oynayacak.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Denizlispor Genel Menajeri Özhan Çetin, ligin ilk 3 maçını zor rakiplerle oynayacaklarını belirterek, "Turkcell Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlarla karşılaşacağız. Bu ilk haftalar olur, daha sonraki haftalar olur. Bu yüzden fikstürün çok kötü olduğunu söylemek doğru değil" dedi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teknik direktör değişikliğine gittiğini ve yeni transferler yaptığını ifade eden Özhan Çetin, "Ancak biz takımı büyük oranda koruduk. Lige en hazır başlayacak takımlardan biri biziz. Bu avantajımızı iyi kullanabilirsek, Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor gibi şampiyonluk mücadelesi verecek takımlarla oynayacak olmamızı avantaja çevirebiliriz. Rakiplerimiz ayrıca Avrupa kupalarında da mücadele edecek. Bu da bize avantaj sağlayabilir" diye konuştu.

Denizlispor'un ne şartlarda olursa olsun her maça kazanmak için çıktığını belirten Özhan Çetin, "İlk bakışta zor bir fikstür gibi görünüyor. Bu zor fikstürü avantaja çevirebilecek gücümüz var. Bunu başarabilirsek bizim için çok güzel bir sezon olur" dedi.

Yeni sezon çalışmalarını Isparta Davraz'da sürdüren Yeşil-siyahlı ekipte, Gineli oyuncu Bangouara'nın da takıma katılması moralleri yükseltti. Çalışmaların iyi geçtiğini belirten Denizlispor Genel Menajeri Özhan Çetin, "Sezona en hazır başlayacak takımlardan biri biz olacağız. İyi oyuncuları kadromuza dahil ettik. Stoper mevkiine yapacağımız 2 transferle gücümüze güç katacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 12:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?