3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Hükümet konağı için 93 proje yarışıyor

Denizli'nin Yeni Hükümet Konağı ve Çevresi Projesi Yarışması'na katılan 93 projenin değerlendirilmesine jüri tarafından başlandı.

Proje yarışmasında jürinin çalışmaya başlaması dolayısıyla Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve jüri üyelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Yavuz Erkmen, jüri üyelerini basına tanıtarak yarışmaya katılan projeler hakkında bilgi verdi.

Ulusal düzeyde yapılan yarışma sonunda 93 projenin değerlendirmeye alındığını, jürinin yoğun bir çalışma döneminin ardından en kısa sürede yarışmanın sonuçlanacağını ve uygulanacak projenin belirleneceğini söyleyen Vali Erkmen, "Yeni hükümet konağı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte çalışmalar başlatıldı. Özel İdare Genel Sekreterliği'nden alınan 135 dosyadan 93'ü teslim edildi. Yani şu anda değerlendirilebilecek 93 adet proje var. Projeleri değerlendirmek üzere kendi alanlarında uzman olan çok değerli jüri üyeleri var. En kısa süre içinde yoğun çalışma ile bu değerlendirmeler tamamlanıp sonuçları kamuoyuna açıklanacak." Asli jüri üyelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekai Görgülü de, kent planlarının yarışma ile belirlenmesinin önemine değinerek, yarışmaya katılan ve değerlendirmeye alınan 93 projenin önemli bir sayıyı ifade ettiğini ve jürinin yoğun bir değerlendirme süreci yaşayacağını ifade etti.

Denizli yeni hükümet konağı projelerini değerlendirecek jüri şu isimlerden oluşuyor. Vali Yavuz Erkmen, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen, Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celal Şimşek, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, İl Özel İdaresi İmar ve Şehircilik Müdürü Niyazi Dayanır, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekai Görgülü, Şehir ve Bölge Plancısı Faruk Göksu, iPeyzaj Yüksek Mimarı ve Kentsel Tasarım Uzmanı Aygen Kancı, Mimar Dr.Erkan Uçar, Yüksek Mimar Nadir Hasoba, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Yrd.Doç.Dr.Güven Şener, İnşaat Mühendisi Danyal Kubin, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Güzin Konuk.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?